Mainos

Voileipäkakku lasissa on helppo tapa toteuttaa näyttävä ja herkullinen suolainen tarjottava juhliin. Kokeile kalaisaa versiota, jossa maistuvat savulohi ja herneet. Tämä lohi-voileipäkakku on taatusti hitti! Ruokatoimittaja Marita Joutjärven resepti julkaistiin alun perin Apu-lehden Naiselo-blogissa.

Lohi-voileipäkakku lasissa

  • 400—500 g vaaleaa täysjyväleipää
  • noin 100 g pakasteherneitä

Lohimousse

  • noin 500 g lämminsavulohta (perattuna)
  • 1 prk (2 dl) kuohukermaa
  • 1 rs (200 g) yrtti- tai pesto-sitruunatuorejuustoa
  • 1 rs (250 g) mascarponea
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl basilikaa silputtuna
  • 1 tl sitruunapippuria

Koristeeksi

  • herneitä
  • basilikaa
  • sitruunaviipaleita

Valmistusohje

Valmistusaika: 20 min
Annoksia: n. 16 annosta

  1. ROUHI leipäviipaleet kuorineen muruiksi monitoimikoneessa.
  2. HIENONNA ruodoton kala. Vaahdota kerma.
  3. MITTAA kulhoon tuorejuustot, sitruunan kuori ja mehu, basilikasilppu ja sitruunapippuri. Sekoita sähkövatkaimella seos tasaiseksi. Nostele mukaan kalasilppu ja kermavaahto. Tarkista maku.
  4. KOKOA ainekset kerroksittain kauniisiin laseihin. Levitä pohjalle ensin leipämuruja, sitten moussea ja jäisiä herneitä. Tee toinen kerros ja jätä päällimmäiseksi moussekerros.
  5. KORISTELE annokset ennen tarjoilua muutamalla herneellä, basilikalla ja sitruunaviipaleella.

Maritan vinkit:

  • Tee maljat jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään kelmun peittoon. Koristele vasta ennen tarjoilua.
  • Korvaa savulohi vaikka savusiialla.
  • Lisäsomisteeksi sopivat myös keitetyt viiriäisenmunat

Resepti: Marita Joutjärvi, Naiselo-blogi
Kuva: Marita Joutjärvi

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja