Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Voileipäkakku lasissa – Maritan helppo resepti savulohesta

Marita Joutjärvi
Julkaistu 29.05.2019 13:16

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Lohi-voileipäkakku lasissa

  • 400—500 g vaaleaa täysjyväleipää
  • noin 100 g pakasteherneitä

Lohimousse

  • noin 500 g lämminsavulohta (perattuna)
  • 1 prk (2 dl) kuohukermaa
  • 1 rs (200 g) yrtti- tai pesto-sitruunatuorejuustoa
  • 1 rs (250 g) mascarponea
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl basilikaa silputtuna
  • 1 tl sitruunapippuria

Koristeeksi

  • herneitä
  • basilikaa
  • sitruunaviipaleita

Valmistusohje

Valmistusaika: 20 min
Annoksia: n. 16 annosta

  1. ROUHI leipäviipaleet kuorineen muruiksi monitoimikoneessa.
  2. HIENONNA ruodoton kala. Vaahdota kerma.
  3. MITTAA kulhoon tuorejuustot, sitruunan kuori ja mehu, basilikasilppu ja sitruunapippuri. Sekoita sähkövatkaimella seos tasaiseksi. Nostele mukaan kalasilppu ja kermavaahto. Tarkista maku.
  4. KOKOA ainekset kerroksittain kauniisiin laseihin. Levitä pohjalle ensin leipämuruja, sitten moussea ja jäisiä herneitä. Tee toinen kerros ja jätä päällimmäiseksi moussekerros.
  5. KORISTELE annokset ennen tarjoilua muutamalla herneellä, basilikalla ja sitruunaviipaleella.

Maritan vinkit:

  • Tee maljat jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään kelmun peittoon. Koristele vasta ennen tarjoilua.
  • Korvaa savulohi vaikka savusiialla.
  • Lisäsomisteeksi sopivat myös keitetyt viiriäisenmunat

Resepti: Marita Joutjärvi, Naiselo-blogi
Kuva: Marita Joutjärvi

Lisää aiheesta:

Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalleKoko Suomi leipoo: ”Lohi kätkee salaisuuden” Sirkkaleipään tehty kylmäsavulohitäytteinen leivos. Erikoismauste musta lime.Kasvisvoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakkuLohivoileipäkakku – helppo nakuvoileipäkakku Juustotangot ja voileipäkakutKukkakaali-parsakaalipiirakka
VoileipäkakkuKevään juhlatValmistujaisetYlioppilasjuhlatLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Voileipäkakku lasissa on helppo tapa toteuttaa näyttävä ja herkullinen suolainen tarjottava juhliin. Kokeile kalaisaa versiota, jossa maistuvat savulohi ja herneet. Tämä lohi-voileipäkakku on taatusti hitti! Ruokatoimittaja Marita Joutjärven resepti julkaistiin alun perin Apu-lehden Naiselo-blogissa.

Tuoreimmat aiheesta

Voileipäkakku
  • 24.05.202412:39
    Kevään juhlat

    Voileipäkakkusushit

  • 17.05.202314:58
    Kevään juhlat

    Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla

  • 31.05.202113:13
    Kevään juhlat

    Parsa-varhaisperunavoileipäkakku – Pekka Terävän ohje

  • 28.05.202113:31
    Kevään juhlat

    Lohivoileipäkakku – Pekka Terävän ohje lämminsavulohesta

  • 22.05.202012:42
    Hellapoliisi

    Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle