Voileipäkakku lasissa – Maritan helppo resepti savulohesta

Voileipäkakku lasissa on helppo tapa toteuttaa näyttävä ja herkullinen suolainen tarjottava juhliin. Kokeile kalaisaa versiota, jossa maistuvat savulohi ja herneet. Tämä lohi-voileipäkakku on taatusti hitti! Ruokatoimittaja Marita Joutjärven resepti julkaistiin alun perin Apu-lehden Naiselo-blogissa.
Lohi-voileipäkakku lasissa
- 400—500 g vaaleaa täysjyväleipää
- noin 100 g pakasteherneitä
Lohimousse
- noin 500 g lämminsavulohta (perattuna)
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- 1 rs (200 g) yrtti- tai pesto-sitruunatuorejuustoa
- 1 rs (250 g) mascarponea
- ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 dl basilikaa silputtuna
- 1 tl sitruunapippuria
Koristeeksi
- herneitä
- basilikaa
- sitruunaviipaleita
Valmistusohje
Valmistusaika: 20 min
Annoksia: n. 16 annosta
- ROUHI leipäviipaleet kuorineen muruiksi monitoimikoneessa.
- HIENONNA ruodoton kala. Vaahdota kerma.
- MITTAA kulhoon tuorejuustot, sitruunan kuori ja mehu, basilikasilppu ja sitruunapippuri. Sekoita sähkövatkaimella seos tasaiseksi. Nostele mukaan kalasilppu ja kermavaahto. Tarkista maku.
- KOKOA ainekset kerroksittain kauniisiin laseihin. Levitä pohjalle ensin leipämuruja, sitten moussea ja jäisiä herneitä. Tee toinen kerros ja jätä päällimmäiseksi moussekerros.
- KORISTELE annokset ennen tarjoilua muutamalla herneellä, basilikalla ja sitruunaviipaleella.
Maritan vinkit:
- Tee maljat jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään kelmun peittoon. Koristele vasta ennen tarjoilua.
- Korvaa savulohi vaikka savusiialla.
- Lisäsomisteeksi sopivat myös keitetyt viiriäisenmunat
Resepti: Marita Joutjärvi, Naiselo-blogi
Kuva: Marita Joutjärvi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Rypytetty punnuspulla
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kanaa Alfredon tapaan – kermainen kanapasta Pasta Alfredo on nopea arkiruoka
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan