Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku

MTV
Julkaistu 14.07.2020 12:18

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Mansikkavuokakakku on nopea, helppo ja näyttävä. Leivo tämä nopeasti valmistuva kakku uunipellillä ja kokoa uunivuokaan, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen vinkkaa.

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja, vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte ja kuorrute

  • 5 dl vispikermaa
  • 2 dl kinuskikastiketta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (sokeria maun mukaan)

Kostutus

  • 3 dl jääteetä, sitruunalimonadia tai vaaleaa mehua

Lisäksi

  • 1 l mansikoita
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Helppo mansikkavuokakakku valmistuu näin:

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle ja jäähdytä.
  3. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon kinuskikastike ja vaniljasokeri. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa sokerilla.
  4. Ota esille reunallinen vuoka ja leikkaa torttulevy kahteen tai kolmeen yhtä suureen osaan. Laita pohjalevy vuokaan ja kostuta valitsemallasi nesteellä. Levitä päälle kerros kinuskikermavaahtoa ja viipaloi päälle mansikoita.
  5. Toista kerrokset siten, että päällä on kerros kinuskikermavaahtoa ja mansikoita. Koristele mintunlehdillä.
  6. Tarjoa!

Lisää aiheesta:

Gluteeniton vadelmakakkuMansikka-kaurakeksikakkuSyntisen hyvä suklaa-mansikkakakkuVapun valtakunta: Sacherin kuivakakkuLauran porkkanakakkuHellapoliisin Daim-torttu
MansikkakakkumansikkaTäytekakkuKesäNopeat ja helpotHellapoliisiLeivonta
Makeat leivonnaiset
Jälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkakakku
  • 18.6.11:57
    Viiden jälkeen

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 17.06.202408:52
    Juhannus

    Klassinen mansikkakakku

  • 14.06.202413:50
    Marenki

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 14.07.202012:18
    mansikka

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku