Helppo marja-marenkikakku – Teresa Välimäen resepti
Tämän helpon marja-marenkikakun osaa lapsikin tehdä! Kokeile Teresa Välimäen reseptiä vaikka äitienpäiväksi. Kakku on gluteeniton.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 400 g tuoreita marjoja (mansikoita, mustikoita ja vadelmia)
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl paksua maustamatonta jugurttia tai mascarponea
- 1 dl tomusokeria
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- ½ sitruunan mehu
- 1 valmis pyöreä marenkilevy (halkaisija n. 20 cm)
Valmistusohje
Gluteeniton marja-marenkikakku valmistuu näin:
1. Puhdista marjat.
2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti tai mascarpone, tomusokeri, sitruunan kuoriraaste sekä mehu. Sekoita tasaiseksi seokseksi kevyesti vatkaten.
3. Nosta marenkilevy kakkulautaselle ja levitä päälle noin puolet marjoista. Lusikoi marjoille täytevaahto, tasoite ja lisää sen päälle loput marjat.
4. Viimeistele tomusokerilla tai murskatulla marengilla.
.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan