Hellapoliisin kylmäsavulohi-katkarapu-pastasalaatti
Kylmäsavulohesta ja katkaravuista valmistettu salaatti sopii kevään ja kesän juhliin. Vähistä raaka-aineista valmistat tyylikkään salaatin helposti.
4 annosta
- 1 l vettä
- 3 dl pastaa (esim. tricolore penne)
- ½ tl suolaa
- nippu parsaa
- 150 g kylmäsavulohta
- 200 g miniluumutomaatteja
- 100 g isoja katkarapuja pakasteena tai suolaliemessä
Kastike
- ¾ dl avokadoöljyä
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 munankeltuainen
- ripaus suolaa
- limepippuria myllystä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- ½ ruukkua ruohosipulia
Valmistusohje
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.
Leikkaa parsasta pois osa vartta ja lisää parsat samaan kattilaan, kun olet keittänyt pastaa noin viisi minuuttia.
Valuta pasta ja parsa ja jäähdytä.
Paloittele kylmäsavulohi ja puolita miniluumutomaatit. Sulata tai valuta katkaravut.
Sekoita ainekset pastan ja parsan joukkoon.
Valmista kastike.
Mittaa avokadoöljy kulhoon ja sekoita joukkoon Dijon-sinappi ja munankeltuainen, ripaus suolaa, limepippuria, omenaviinietikkaa ja hienonnettua ruohosipulia.
Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon. Tarkista maku.
Laita salaatti tarjolle laakealle vadille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan