Suomalaiset yksimielisiä: Isänpäivä on syksyn tärkein ruokajuhla – näillä resepteillä kruunaat tärkeän päivän!

ruokapöytä ruoat
Hyvä ruoka on tärkeässä roolissa myös isänpäivänä. Shutterstock

Kyselytutkimuksessa kävi ilmi, että isänpäivä on suomalaisten mielestä syksyn tärkein ruokajuhla. Poimi talteen reseptit, joita kokkailemalla isä ilahtuu taatusti. 

Oktoberfest, pyhäinpäivä, halloween, isänpäivä, itsenäisyyspäivä ja pikkujoulujuhlat. Jouluun ja uudenvuoden herkkuihin huipentuva syksy on lukuisten ruokajuhlien aikaa. Vaikka juhlia on monia, suomalaisten mielestä yksi juhla on ehdottomasti ylitse muiden.

HKScanin toteuttamassa kyselytutkimuksessa syyskauden tärkeimmäksi hyvän ruuan juhlaksi nousi isänpäivä. Hopeasijan otti pyhäinpäivä ja kolmannen paikan oktoberfest. Tutkimukseen vastasi tuhat suomalaista.

Suolaiset joulutortut maistuvat myös isänpäivänä! Artikkeli jatkuu reseptivideon jälkeen.

1:05

– Hyvä ruoka näyttää olevan naisille mieluinen tapa hemmotella miehiä, sillä 72 prosenttia naisista on sitä mieltä, että isänpäivänä pitää tehdä erityisesti isän mieliruokaa. Tämä on myös miehille mieleen, sillä vain 3 prosenttia miehistä kaipaa isänpäivänä hyvän ruoan sijasta mieluummin makeita herkkuja, HKScanin Suomen markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo kertoo.

Alla olevasta listauksesta löydät inspiraatiota niin makeisiin kuin suolaisiin isänpäiväherkkuihin. 

Pääruokia: 

Jäkiruokia ja kakkuja:

Suolaisia leivonnaisia:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja