Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkoinen parsapizza

7:51Parsapizza Bianco
Julkaistu 26.04.2017 08:21

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Pohja

  • 3 dl vettä
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl kuivahiivaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Pinnalle

  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 100 g mustavalkosipulituorejuustoa
  • tai
  • 100 g tuorejuustoa johon puristettu 2 valkosipulinkynttä
  • 250 g bufala mozzarellaa (2 palloa)
  • 500 g tuoreita vihreitä parsoja
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 ruukku rucolaa
  • 100 g parmesania
  • mustapippuria ja suolaa

Valmistusohje

Lisää lämpöiseen (alle + 42°) veteen yhteen sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi joko käsin tai yleiskoneella. Lisää mukaan öljyä pikkuhiljaa ja vaivaa kunnes saat pehmeän kimmoisan taikinapallon. Jätä taikina leivinliinan alle nousemaan noin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyn joukkoon.

Jaa kohonnut taikina kahdeksi palloksi. Molemmista saat uunipellille sopivan soikean pizzan. Taputtele taikina käsin leivinpaperin päällä sopivan muotoiseksi ohueksi pizzaksi. Jätä reunoille hiukan paksummin taikinaa. Jaa tuorejuusto molemmille pizzapohjille ja revi päälle mozzarella. Huuhtele ja kuivaa parsat ja poista puisevat tyvet. Halkaise parsat pituussuunnassa ja asettele ne pizzojen päälle.

Käytä pizzakiveä tai uunissa kuumennettua uunipeltiä ja vedä pizza sen päälle. Paista pizza reunoiltaan kauniin kullanriuskeaksi. Uunit ovat yksilöllisiä ja aikaa kuluu 5–15 minuuttia. Lisää pinjansiemenet pizzan pinnalle pariksi viimeiseksi minuutiksi. Nosta valmis pizza uunista ja voitele sen reunat valkosipuliöljyllä. Ripottele päälle rucolaa ja höylää päälle parmesaanilastuja suolaisuutta ja aromia tuomaan. Kierrä pinnalle vielä pari kierrosta mustapippuria myllystä ja valuta päälle joko oliiviöljyä tai tekemääsi valkosipuliöljyä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: NyhtöpizzaSinkkupizzaPizza verdeM. J. PizzaPizzakierteetKevyt mozzarellapizza
PizzaPizzaPizzaPääruoatKasvisruoka

Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa Nanna Rintala esittelee ohjeen, joka on muodostunut hänen luottoreseptikseen: "Ehkä parasta pizzaa, mitä olen ikinä syönyt!". Tämä varmasti riittää perusteluksi kokeilemaan tätä maistuvaa parsapizzaherkkua!

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)

  • 31.03.201609:54
    Pizza

    Maailman paras tomaattikastike pizzalle