Maa-artisokkakeitto ja broilerinreisirullat
Syys- ja talvisesonki kaipaavat lämpimiä keittoja. Huomenta Suomen Duunikuntoon-ohjelmasarjan reseptissä yhdistyvät tyylikkäästi vähärasvainen liha ja maukas keitto.
2 annosta
- 300 g maa-artisokkaa
- 1 keltasipuli
- 4 dl kanalientä
- 3 dl kevytmaitoa
- 1 dl ruokakermaa
- 250 g broilerin luuttomia reisipaloja
- 1 rkl pinjansiemeniä
- 50 g tuoretta kirveliä
- oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Kuori ja pilko maa-artisokat ja sipuli. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä.
Lisää joukkoon kanaliemi ja maito.
Anna hautua noin 20 minuuttia ja lisää joukkoon kerma.
Aja sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Täytä broilerin reisipalat paahdetuilla pinjansiemenillä.
Kääri broilerit rullille cocktailtikuilla.
Paista rulliin kultainen pinta pannulla.
Kypsennä joko uunissa tai pannulla miedolla lämmöllä.
Leikkaa rullista noin 1 senttimetrin paksuisia siivuja. Koristele annos kirvelillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan