Maa-artisokkakeitto ja broilerinreisirullat

DK03-Ruoka06-Maa-ArtisokkaKeitto

Syys- ja talvisesonki kaipaavat lämpimiä keittoja. Huomenta Suomen Duunikuntoon-ohjelmasarjan reseptissä yhdistyvät tyylikkäästi vähärasvainen liha ja maukas keitto.

2 annosta

  • 300 g maa-artisokkaa
  • 1 keltasipuli
  • 4 dl kanalientä
  • 3 dl kevytmaitoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 250 g broilerin luuttomia reisipaloja
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • 50 g tuoretta kirveliä
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Kuori ja pilko maa-artisokat ja sipuli. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää joukkoon kanaliemi ja maito.

Anna hautua noin 20 minuuttia ja lisää joukkoon kerma.

Aja sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Täytä broilerin reisipalat paahdetuilla pinjansiemenillä.

Kääri broilerit rullille cocktailtikuilla.

Paista rulliin kultainen pinta pannulla.

Kypsennä joko uunissa tai pannulla miedolla lämmöllä.

Leikkaa rullista noin 1 senttimetrin paksuisia siivuja. Koristele annos kirvelillä.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.