Maa-artisokkakeitto ja broilerinreisirullat
![DK03-Ruoka06-Maa-ArtisokkaKeitto](https://im.mtvuutiset.fi/image/6134530/landscape16_9/1600/900/7bf4a15b558063ea56157f995d1b1e1f/yP/dk03-ruoka06-maa-artisokkakeitto.jpg)
Syys- ja talvisesonki kaipaavat lämpimiä keittoja. Huomenta Suomen Duunikuntoon-ohjelmasarjan reseptissä yhdistyvät tyylikkäästi vähärasvainen liha ja maukas keitto.
2 annosta
- 300 g maa-artisokkaa
- 1 keltasipuli
- 4 dl kanalientä
- 3 dl kevytmaitoa
- 1 dl ruokakermaa
- 250 g broilerin luuttomia reisipaloja
- 1 rkl pinjansiemeniä
- 50 g tuoretta kirveliä
- oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Kuori ja pilko maa-artisokat ja sipuli. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä.
Lisää joukkoon kanaliemi ja maito.
Anna hautua noin 20 minuuttia ja lisää joukkoon kerma.
Aja sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Täytä broilerin reisipalat paahdetuilla pinjansiemenillä.
Kääri broilerit rullille cocktailtikuilla.
Paista rulliin kultainen pinta pannulla.
Kypsennä joko uunissa tai pannulla miedolla lämmöllä.
Leikkaa rullista noin 1 senttimetrin paksuisia siivuja. Koristele annos kirvelillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka