Maa-artisokkakeitto ja broilerinreisirullat

DK03-Ruoka06-Maa-ArtisokkaKeitto

Syys- ja talvisesonki kaipaavat lämpimiä keittoja. Huomenta Suomen Duunikuntoon-ohjelmasarjan reseptissä yhdistyvät tyylikkäästi vähärasvainen liha ja maukas keitto.

2 annosta

  • 300 g maa-artisokkaa
  • 1 keltasipuli
  • 4 dl kanalientä
  • 3 dl kevytmaitoa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 250 g broilerin luuttomia reisipaloja
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • 50 g tuoretta kirveliä
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Kuori ja pilko maa-artisokat ja sipuli. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää joukkoon kanaliemi ja maito.

Anna hautua noin 20 minuuttia ja lisää joukkoon kerma.

Aja sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Täytä broilerin reisipalat paahdetuilla pinjansiemenillä.

Kääri broilerit rullille cocktailtikuilla.

Paista rulliin kultainen pinta pannulla.

Kypsennä joko uunissa tai pannulla miedolla lämmöllä.

Leikkaa rullista noin 1 senttimetrin paksuisia siivuja. Koristele annos kirvelillä.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja