Lankkupihvi ja rosmariiniperunat
Lankkupihvi ja rosmariiniperunat selättää isommankin nälän.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 1 pkt / 800 g lankkupihviä
Rosmariiniperunat
- 500 g uusia perunoita
- 50 g voisulaa
- 2 oksaa rosmariinia
- 1 tl suolaa
Maustevoi
- 250 g voita
- 1 punasipuli
- 1 dl punaviinietikkaa
- puolikas pnt persiljaa
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- 1 tl suolaa
- 2 cl konjakkia tai viskiä
- mustapippuria
Valmistusohje
Kaavi maustemarina pinnalta pois ja nosta pihvi grilliin. Paista n. 2-3 min per puoli ja käännä. Tarkista pihvin kypsyys ja herkuttele maustevoin kera.
Keitä perunat napakan kypsiksi ja anna jäähtyä hetki.
Sekoita voisulaan hienonnettu tuore rosmariini ja suola.
Tikuta perunat vartaisiin ja valele niihin maustettua voisulaa. Laita vartaat grilliin ja anna paahtua hetken aikaa.
Ota voi huoneen lämpöön ja anna sen pehmetä.
Hienonna punasipuli pieneksi kuutioksi ja freesaa se kattilassa. Kun sipuli on pehmennyt lisää etikka ja keitä miedolla lämmöllä niin kauan, kunnes neste on täysin haihtunut.
Sekoita kulhossa voi, sipulit, hienonnettu persilja, mausteet sekä konjakki.
Sekoita tasaiseksi ja lusikoi sitä tuorekelmun päälle. Rullaa siitä tankoja ja pakasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan