Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lankkupihvi ja rosmariiniperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lankkupihvi ja rosmariiniperunat selättää isommankin nälän.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 1 pkt / 800 g lankkupihviä

Rosmariiniperunat

  • 500 g uusia perunoita
  • 50 g voisulaa
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 1 tl suolaa

Maustevoi

  • 250 g voita
  • 1 punasipuli
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • puolikas pnt persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 cl konjakkia tai viskiä
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kaavi maustemarina pinnalta pois ja nosta pihvi grilliin. Paista n. 2-3 min per puoli ja käännä. Tarkista pihvin kypsyys ja herkuttele maustevoin kera.

Keitä perunat napakan kypsiksi ja anna jäähtyä hetki.

Sekoita voisulaan hienonnettu tuore rosmariini ja suola.

Tikuta perunat vartaisiin ja valele niihin maustettua voisulaa. Laita vartaat grilliin ja anna paahtua hetken aikaa.

Ota voi huoneen lämpöön ja anna sen pehmetä.

Hienonna punasipuli pieneksi kuutioksi ja freesaa se kattilassa. Kun sipuli on pehmennyt lisää etikka ja keitä miedolla lämmöllä niin kauan, kunnes neste on täysin haihtunut.

Sekoita kulhossa voi, sipulit, hienonnettu persilja, mausteet sekä konjakki.

Sekoita tasaiseksi ja lusikoi sitä tuorekelmun päälle. Rullaa siitä tankoja ja pakasta.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataLehtikaaligratiiniLampaankyljykset polentan kanssaJänis kermakastikkeessaPorsaanpaistia ja punakaaliaPunasipulikeitto ja juustomunakas
LankkupihviLisäkeruoatKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lankkupihvi
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lankkupihvi riisisalaatilla

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lankkupihvi eksoottisella salaatilla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Lankkupihvi ja rosmariiniperunat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lankkupihvi bearnaisekastikkeella