Lankkupihvi ja rosmariiniperunat

Lankkupihvi ja rosmariiniperunat selättää isommankin nälän.

Ainekset

  • 1 pkt / 800 g lankkupihviä

Rosmariiniperunat

  • 500 g uusia perunoita
  • 50 g voisulaa
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 1 tl suolaa

Maustevoi

  • 250 g voita
  • 1 punasipuli
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • puolikas pnt persiljaa
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 cl konjakkia tai viskiä
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kaavi maustemarina pinnalta pois ja nosta pihvi grilliin. Paista n. 2-3 min per puoli ja käännä. Tarkista pihvin kypsyys ja herkuttele maustevoin kera.

Keitä perunat napakan kypsiksi ja anna jäähtyä hetki.

Sekoita voisulaan hienonnettu tuore rosmariini ja suola.

Tikuta perunat vartaisiin ja valele niihin maustettua voisulaa. Laita vartaat grilliin ja anna paahtua hetken aikaa.

Ota voi huoneen lämpöön ja anna sen pehmetä.

Hienonna punasipuli pieneksi kuutioksi ja freesaa se kattilassa. Kun sipuli on pehmennyt lisää etikka ja keitä miedolla lämmöllä niin kauan, kunnes neste on täysin haihtunut.

Sekoita kulhossa voi, sipulit, hienonnettu persilja, mausteet sekä konjakki.

Sekoita tasaiseksi ja lusikoi sitä tuorekelmun päälle. Rullaa siitä tankoja ja pakasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!