Hellapoliisin pekonijauhelihahampurilaiset
Grillissä valmistat ihanat kesäherkut, kuten burgerit. Pekonilla valmiiksi maustettu burgerijauheliha on kätevää. Voit tehdä seoksen myös itse. Sekoita silloin naudan jauhelihan joukkoon hienonnettua pekonia ja muotoile pihveiksi. Nämä hampurilaiset muistetaan!
Pekonijauhelihaburgerit (6 annosta)
- 600 g burgerijauhelihaa pekonilla
- suolaa myllystä
- 200 g ruskeita herkkusieniä
- 1-2 punasipulia
- 2 rkl balsamicoa
- ripaus ruokokidesokeria tai fariinisokeria
Lisäksi
- 6 briossi-burgeria tai muuta valmista hampurilaissämpylää
- 1 dl valmista bbq-kastiketta
- 1 dl majoneesia
- 2 tl sambal oelek -chilitahnaa
- muutama varsi persiljaa
Valmistusohje
Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
Jaa se kuuteen yhtä suureen osaan ja muotoile pihveiksi.
Grillaa pihvit molemmin puolin ja rouhi pinnalle suolaa. Paloittele herkkusienet lohkoiksi tai viipaleiksi ja grillaa parilapannun päällä käännellen.
Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita joukkoon balsamicoa ja ripaus ruokokidesokeria tai fariinisokeria.
Grillaa hampurilaissämpylät ja levitä alemmille sämpylöille bbq-kastiketta. Nosta päälle pihvi, paistettuja herkkusieniä, marinoituja punasipulirenkaita ja valuta päälle persiljalla höystettyä chilimajoneesia.
Voit halutessasi laittaa täytteeksi tomaattia, salaattia ja cheddarjuustoa.
Nosta kansi päälle ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti