Vanhanajan Rex-kakku

katselukopio_rex_kakku_2_D8S3330-Edit
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Rex-kakku on vanhanajan kakku, jota valmistettiin kun uunia ei ollut käytössä.Tämä kakku on riittoisaa, sillä se on makeaa ja pienikin pala riittää tarjottavaksi. Voit maustaa seosta makusi mukaan erilaisilla leivontamausteilla tai rouhituilla karamelleilla tai vaikka toffeella. Kokeile Hellapoliisin reseptiä!

Ainekset

  • 250 g kookosrasvaa
  • 200 g taloussuklaata
  • 2 munaa
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 pkt kandisokerikeksejä
  • 1 – 11/2 dl vahvaa kahvia juomana

Valmistusohje

Sulata kookosrasva ja taloussuklaa miedolla lämmöllä kattilassa sekoitellen.

Jäähdytä hetki.

Lisää munat sekoittaen.

Sekoita vielä joukkoon tomusokeri ja kaneli.

Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa litran vetoinen pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla pohjalta ja reunoilta.

Kääntele kandisokerikeksit vahvassa kahvijuomassa ja laita kerroksittain suklaatäytettä ja kostutettuja keksejä vuokaan.

Nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli.

Kumoa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Tarjoa!


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!