Vanhanajan Rex-kakku
![Copyright: Hellapoliisi/Kati Jaakonen. katselukopio_rex_kakku_2_D8S3330-Edit](https://im.mtvuutiset.fi/image/6704714/landscape16_9/1024/576/41a5ae039d132ed118d6b3f348ce0780/LD/katselukopio-rex-kakku-2-d8s3330-edit.jpg)
Rex-kakku on vanhanajan kakku, jota valmistettiin kun uunia ei ollut käytössä.Tämä kakku on riittoisaa, sillä se on makeaa ja pienikin pala riittää tarjottavaksi. Voit maustaa seosta makusi mukaan erilaisilla leivontamausteilla tai rouhituilla karamelleilla tai vaikka toffeella. Kokeile Hellapoliisin reseptiä!
Ainekset
- 250 g kookosrasvaa
- 200 g taloussuklaata
- 2 munaa
- 3 dl tomusokeria
- 1 tl kanelia
- 1 pkt kandisokerikeksejä
- 1 – 11/2 dl vahvaa kahvia juomana
Valmistusohje
Sulata kookosrasva ja taloussuklaa miedolla lämmöllä kattilassa sekoitellen.
Jäähdytä hetki.
Lisää munat sekoittaen.
Sekoita vielä joukkoon tomusokeri ja kaneli.
Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa litran vetoinen pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla pohjalta ja reunoilta.
Kääntele kandisokerikeksit vahvassa kahvijuomassa ja laita kerroksittain suklaatäytettä ja kostutettuja keksejä vuokaan.
Nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Kumoa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka