Salaattijuustolla täytetyt porsaanleikkeet

Porsaanleikkeet maustetaan kesäisellä salaattijuustolla. Vihreän perunasalaatin kanssa ne ovat vastustamattomia.

Ainekset

  • 500 g porsaan ulkofileetä
  • 100 g salaattijuustokuutioita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • mietoa öljyä paistamiseen

Vihreä perunasalaatti

  • 200 g kurkkua
  • 1 tl suolaa
  • 3 keitettyä perunaa
  • mache-salaattia
  • punaista salanova-salaattia
  • ruohosipulia
  • rakuunaa
  • basilikaa
  • tilkka oliiviöljyä

Valmistusohje

Leikkaa liha neljäksi tasakokoiseksi pihviksi ja nuiji ne aivan ohuiksi paloiksi. Lusikoi salaattijuustokuutioita pihvin keskelle ja käännä se taskuksi.

Pyöräytä pihvi vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna pannulla öljyä ja paista leikkeet rapeiksi ja kypsiksi.

Tarjoa lisäkkeeksi perunoita, salaattia, pastaa, riisiä tai muuta vastaavaa lisäkettä. Kokeile myös vihreää perunasalaattia.

Viipaloi kurkku ja mausta viipaleet suolalla. Anna suolan imeyttää nestettä niin, että kurkkuviipaleet pehmenevät. Viipaloi perunat ja nostele kurkkujen sekaan. Lisää joukkoon salaatteja ja yrttejä ja nostele sekaisin. Kiillota lopuksi oliiviöljyllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_master_chef_vip
    MasterChef Suomi

    Rakastettu MasterChef 2020 nostaa kilpailemisen uudelle tasolle sillä tällä kertaa toisistaan ottaa mittaa ruuanvalmistuksen ammattilaisia ja nyt tuomareilla onkin mahdollisuus vaatia kilpailijoilta entistä enemmän kasvua, itsensä ylittämistä sekä huikeita oivalluksia. Tuomareina toimivat Tomi Björck ja Sikke Sumari sekä Kape Aihinen.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja