Porsaanleikkeet maustetaan kesäisellä salaattijuustolla. Vihreän perunasalaatin kanssa ne ovat vastustamattomia.
Ainekset
- 500 g porsaan ulkofileetä
- 100 g salaattijuustokuutioita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- mietoa öljyä paistamiseen
Vihreä perunasalaatti
- 200 g kurkkua
- 1 tl suolaa
- 3 keitettyä perunaa
- mache-salaattia
- punaista salanova-salaattia
- ruohosipulia
- rakuunaa
- basilikaa
- tilkka oliiviöljyä
Valmistusohje
Leikkaa liha neljäksi tasakokoiseksi pihviksi ja nuiji ne aivan ohuiksi paloiksi. Lusikoi salaattijuustokuutioita pihvin keskelle ja käännä se taskuksi.
Pyöräytä pihvi vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna pannulla öljyä ja paista leikkeet rapeiksi ja kypsiksi.
Tarjoa lisäkkeeksi perunoita, salaattia, pastaa, riisiä tai muuta vastaavaa lisäkettä. Kokeile myös vihreää perunasalaattia.
Viipaloi kurkku ja mausta viipaleet suolalla. Anna suolan imeyttää nestettä niin, että kurkkuviipaleet pehmenevät. Viipaloi perunat ja nostele kurkkujen sekaan. Lisää joukkoon salaatteja ja yrttejä ja nostele sekaisin. Kiillota lopuksi oliiviöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.