Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustatorvisienikeitto

Hellapoliisi/Kati Jaakonen
Julkaistu 17.10.2018 14:50

MTV LIFESTYLE

Nyt on metsäsienten aika. Tällä reseptillä voit valmistaa mitä tahansa sienikeittoa, kunhan varmistat, että sienet on tarvittaessa ryöpätty ensin.

Mustatorvisienikeitto 2-3 annosta

  • 50 g voita
  • 200 g mustatorvisieniä hienonnettuna
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • mustapippuria myllystä
  • 100-200 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
  • (suolaa tarvittaessa)

Valmistusohje

Kuumenna voi kattilassa.

Lisää mustatorvisienet ja hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Kääntele, kunnes sienet ovat pehmenneet. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kääntele. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mustapippuria myllystä. Lisää lopuksi sulatejuusto tai tuorejuusto ja anna keiton kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia usein hämmentäen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Helppo sienipastaHellapoliisin pehmeä sienikeittoSienirisottoPehmeää polentaa, korvasieniä ja karamellisoitua sipuliaKantarellikeittoTimjamikeitto sienten kera
HellapoliisiKeitotSienikeittoPääruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney