Mustatorvisienikeitto

HELLAPOLIISImustatorvisienikeitto
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Nyt on metsäsienten aika. Tällä reseptillä voit valmistaa mitä tahansa sienikeittoa, kunhan varmistat, että sienet on tarvittaessa ryöpätty ensin.

Mustatorvisienikeitto 2-3 annosta

  • 50 g voita
  • 200 g mustatorvisieniä hienonnettuna
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • mustapippuria myllystä
  • 100-200 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
  • (suolaa tarvittaessa)

Valmistusohje

Kuumenna voi kattilassa.

Lisää mustatorvisienet ja hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Kääntele, kunnes sienet ovat pehmenneet. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kääntele. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mustapippuria myllystä. Lisää lopuksi sulatejuusto tai tuorejuusto ja anna keiton kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia usein hämmentäen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Tarjoa tuoreen leivän kanssa.


Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja