Makujen Aamu -ohjelmassa Teresa Välimäki loihti grillatun lohen lisukkeeksi raikkaan salaatin fenkolista ja uusista perunoista.
Lohi
- 1 kokonainen kirjolohi (1-1,5 kg)
- 1 dl ponzukastiketta (Kikkoman)
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 vihreä chilipalko hienonnettuna
- 1 nippu kevätsipulia tai sipulinvarsia hienonnettuna
Fenkoli-perunasalaatti
- 1 fenkoli
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1 tl sokeria
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 kg keitettyjä uusia perunoita
Lisäksi
- 2 sitruunaa
Valmistusohje
Kuivaa kirjolohi talouspaperilla. Poista pää ja pyrstö.
Leikkaa lohi n. 3 cm paksuiksi viipaleiksi. Sekoita ponzukastike, riisiviinietikka, öljy, chili ja kevätsipuli laakeassa astiassa. Kääntele lohipalat seoksessa ja jätä marinoitumaan.
Grillaa palat molemmin puolin kypsiksi hyvin öljytyssä grillissä.
Suikaloi fenkoli ja laita kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljy, valkoviinietikka, suola, mustapippuri, sokeri ja hienonnettu tilli. Sekoita ja jätä tekeytymään pariksi minuutiksi. Puolita sillä aikaa keitetyt perunat. Kääntele perunat fenkoliseoksen joukkoon.
Puolita sitruunat ja grillaa niiden leikkuupinnat karamellin ruskeiksi. Tarjoile lohipalat perunasalaatin ja grillatun sitruunamehun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan