Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaattia 9:00

Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaatti, grillattua sitruunaa

Makujen Aamu -ohjelmassa Teresa Välimäki loihti grillatun lohen lisukkeeksi raikkaan salaatin fenkolista ja uusista perunoista.

Lohi

  • 1 kokonainen kirjolohi (1-1,5 kg)
  • 1 dl ponzukastiketta (Kikkoman)
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 vihreä chilipalko hienonnettuna
  • 1 nippu kevätsipulia tai sipulinvarsia hienonnettuna

Fenkoli-perunasalaatti

  • 1 fenkoli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 kg keitettyjä uusia perunoita

Lisäksi

  • 2 sitruunaa

Valmistusohje

Kuivaa kirjolohi talouspaperilla. Poista pää ja pyrstö.

Leikkaa lohi n. 3 cm paksuiksi viipaleiksi. Sekoita ponzukastike, riisiviinietikka, öljy, chili ja kevätsipuli laakeassa astiassa. Kääntele lohipalat seoksessa ja jätä marinoitumaan.

Grillaa palat molemmin puolin kypsiksi hyvin öljytyssä grillissä.

Suikaloi fenkoli ja laita kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljy, valkoviinietikka, suola, mustapippuri, sokeri ja hienonnettu tilli. Sekoita ja jätä tekeytymään pariksi minuutiksi. Puolita sillä aikaa keitetyt perunat. Kääntele perunat fenkoliseoksen joukkoon.

Puolita sitruunat ja grillaa niiden leikkuupinnat karamellin ruskeiksi. Tarjoile lohipalat perunasalaatin ja grillatun sitruunamehun kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!