Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaatti, grillattua sitruunaa

9:00Ponzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaattia
Julkaistu 07.06.2018 07:19

MTV LIFESTYLE

Makujen Aamu -ohjelmassa Teresa Välimäki loihti grillatun lohen lisukkeeksi raikkaan salaatin fenkolista ja uusista perunoista.

Lohi

  • 1 kokonainen kirjolohi (1-1,5 kg)
  • 1 dl ponzukastiketta (Kikkoman)
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 vihreä chilipalko hienonnettuna
  • 1 nippu kevätsipulia tai sipulinvarsia hienonnettuna

Fenkoli-perunasalaatti

  • 1 fenkoli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 kg keitettyjä uusia perunoita

Lisäksi

  • 2 sitruunaa

Valmistusohje

Kuivaa kirjolohi talouspaperilla. Poista pää ja pyrstö.

Leikkaa lohi n. 3 cm paksuiksi viipaleiksi. Sekoita ponzukastike, riisiviinietikka, öljy, chili ja kevätsipuli laakeassa astiassa. Kääntele lohipalat seoksessa ja jätä marinoitumaan.

Grillaa palat molemmin puolin kypsiksi hyvin öljytyssä grillissä.

Suikaloi fenkoli ja laita kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljy, valkoviinietikka, suola, mustapippuri, sokeri ja hienonnettu tilli. Sekoita ja jätä tekeytymään pariksi minuutiksi. Puolita sillä aikaa keitetyt perunat. Kääntele perunat fenkoliseoksen joukkoon.

Puolita sitruunat ja grillaa niiden leikkuupinnat karamellin ruskeiksi. Tarjoile lohipalat perunasalaatin ja grillatun sitruunamehun kera.

lohIMAKUJENAAMuMTV

Lisää aiheesta:

Vuohenjuusto-munakoisoburgeri, grillattuja kasviksia ja harissakastikettaTillimarinoidut, halstratut silakatKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraUlkofileevartaat ja linssisalaattiFenkolikeitto ja paahdetut kampasimpukatCurry-sitruuna lohi
lohireseptiSalaatitMakujen aamuPerunaHuomenta SuomiPääruoatLiharuoka