Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punajuuri-suklaakakku eli Red Velvet Cake

7:53Suklaa-punajuurikakku eli Red Velvet Cake
Julkaistu 22.09.2017 09:04

MTV LIFESTYLE

Mehevän herkullinen syyskakku syntyy suklaasta ja punajuuresta. Reseptin loihti Marcos Gois Makujen aamu-ohjelmassa.

Kakku

  • 500 g punajuuria
  • 150 g tummaa suklaata
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 3 dl sokeria
  • 175 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl piimää

Tuorejuustocreme

  • 2 dl vispikermaa
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 0,5 tl suolaa

Pinnalle

  • 50 g suklaata rouhittuna

Valmistusohje

Kuori ja raasta punajuuret hienolla terällä. Sulata suklaa. Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään. Vatkaa sokeri, voi ja kananmunat kuohkeaksi monitoimikoneessa (noin 5 minuuttia). Lisää sulatettu suklaa joukkoon. Lisää piimä, punajuuret ja jauhoseos taikinaan.

Voitele ja jauhota tai vuoraa leivinpaperilla 2 irtopohjavuokaa. Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Kokeile tikulla kakun keskeltä onko taikina kypsää. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, jatka paistamista 5-10 minuuttia ja kokeile uudelleen. Jäähdytä .

Vatkaa kermavaahto kuohkeaksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja suola. Kääntele kermavaahto varovasti tuorejuustoseoksen joukkoon.


Halkaise kakkupohjat kahtia ja levitä kolmelle kakkupohjalle tuorejuustoa ja nosta kakkupohjat päällekkäin korkeaksi kakuksi siten, että päällimmäiseksi tulee täytteetön kakkupohja. Pursota tai levitä tuorejuustoseosta myös kakun pinnalle. Koristele kakku esimerkiksi suklaarouheella.

Lisää aiheesta:

Annin KindertäytekakkuTorttu valkoisella kuorrutteella ja mansikoillaKreikkalainen suklaakakkuMokkapalatSuklaakakku mustikkatäytteelläLaktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen kera
SuklaakakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku