Tuore kala on nyt kaupoissa aikaisempaa kalliimpaa, mutta voisiko kalatiskiltä tehdä myös edullisia löytöjä?
Ruoan hinnan nousu ja sen vaikutukset kuluttajien ostokäyttäytymiseen ovat olleet yksi kuluvan vuoden suurimmista puheenaiheista.
Medioissa on viime aikoina uutisoitu paljon ruoan hinnan noususta ja sen vaikutuksista kuluttajien ostokäyttäytymiseen. MTV Uutiset kertoi esimerkiksi alkukesästä kahden lapsen isä Utu Hopiavuoresta, joka jättää nyt bussikortin tai housut ostamatta, jotta lapset saavat ruokaa.
Keväällä Päivittäistavarakauppa ry PTY kertoi, että suurimpia hinnankorotuksia on ruokakaupoissa nähty kahvin ja tuoreen kalan osalta. Esimerkiksi suomalaisten suosikkikalan, lohen, kilohinta on monin paikoin noussut reippaasti.
Suositusten mukaan kalaa kannattaisi syödä viikottain, mutta tyyriit hinnat eivät kuluttajia varmastikaan kalatiskeille houkuttele. Miten kalaostoksilla voisi tässä maailmantilanteessa säästää? Kysyimme asiaa kala-asiantuntijalta, Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partaselta.

