Tätä edullista kalaa kannattaa nyt napata kaupasta! Todella helppo käsitellä: "Ei tarvita mitään välineitä"

2:21 Muikun perkaaminen: Näin helppoa se on!
KATSO VIDEO: Muikun perkaus on helppoa! Näin teet sen näppärästi.

Muikku on edullinen ja maukas ruokakala, jonka valmistaminen ruoaksi on myös helppoa. Katso videolta vinkit muikkujen perkaamiseen.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin elokuussa, miten ruokaupasta saa nyt ostettua kalaa edullisemmin. Jos esimerkiksi lohen kilohinta hirvittää, kannattaa tutustua rohkeasti muihin sesongin kalalajeihin.

Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen suositteli nappaamaan nyt ruokakaupan kalatiskiltä ostoskoriin esimerkiksi kotimaista muikkua. Kokonaisten muikkujen kilohinta pyörii tällä hetkellä ruokakaupoissa noin 7–8 euron hujakoilla.

– Kyllähän meillä on edullisempia vaihtoehtoja tarjolla. Muikku on yksi niistä. Silakka on toinen, mutta sitä on tällä hetkellä vielä huonommin saatavilla. Sen aika on sitten syksymmällä.

Muikun perkaus on helppoa!

Muikku on siitä mukava sesonkikala, että se sopii mainiosti myös ulkona valmistettavaksi. Muikkua voi ruoanlaitossa käyttää samaan tapaan kuin silakkaa. Jos resepti on tehty silakalle, voit korvata kalan muikulla.

Muikkujen käsittely on todella helppoa. Nyt vain muikkuostoksille ja kalaa perkaamaan.

– Ei tarvita mitään välineitä, kalayhdistyksestä vinkataan.

Katso videolta Pro Kala ry:n ohjeet muikun perkaamiseen!


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja