Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

Palvelukeskus Helsinki
Julkaistu 27.08.2020 08:57

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Itämeren fisupihvit

  • ½ dl kermaa
  • 75 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl korppujauhoja
  • puolikas pieni sipuli
  • 100 g palsternakkaa raastettuna
  • 1,5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 500 g jauhettua kalafileetä, esim. lahnaa tai silakkaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl sitruunan mehua

Kurkkumajoneesi

  • 1,5 dl majoneesia
  • 3 rkl kurkkusalaattia
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa

Kokoa hampurilaiset

  • 4 halkaistua annosruisleipää (esim. Reissumiestä)
  • kurkkumajoneesia
  • 4 kpl itse paistettuja kalapihvejä
  • salaatinlehtiä
  • tomaattiviipaleita
  • maustekurkkuviipaleita

Valmistusohje

Fisuburgerit valmistuvat näin:

Fisupihvit:

Kalamassa kannattaa jauhaa itse lihamyllyllä tai hienontaa huolellisesti veitsen avulla. Hienonna myös sipuli ja raasta palsternakka. Sekoita kerman ja tuorejuuston joukkoon korppujauho ja anna turvota hetki.

Itämeripäivää varten kehitetty fisuburgeri taipuu myös kotikeittiössä valmistettavaksi. Monipalveluiden tuotesuunnittelija Teemu Männikön reseptillä valmistat helposti kalaherkut Itämeren kunniaksi myös kotikeittiössä. Ota tästä resepti talteen ja haukkaa burgeria Itämerelle!

Lisää sekaan mausteet, sipuli, palsternakka, kalamassa, kananmunat ja sitruunamehu. Anna kalapihvitaikinan turvota hetki.

Paista kalapihvitaikinasta pannulla voita tai rypsiöljyä käyttäen noin kämmenen kokoisia pihvejä. Paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Kurkkumajoneesi:

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä muutama tunti.

Kokoa hampurilaiset:

Levitä kurkkumajoneesia ruisleipien halkaisupinnoille. Laita pohjalle salaatinlehti, tomaattiviipale, kalapihvi. Pihvin päälle maustekurkkuviipaleita.

Nauti!

Lisää aiheesta:

Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgeritPekoniin käärityt nyhtökaurapihvit ja lohkoperunat grillissä, raikas tzatzikisalaatti Mehevät lohipihvitLuksushampurilainen lohestaSauce Vierge ja haukipullatHaukihampurilainen
HampurilainenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan dippiburgerit

  • 26.01.202213:07
    Pääruoat

    Oklahoma Onion Burger – Antti Suikkarin sipulihampurilainen

  • 27.08.202008:57
    Pääruoat

    Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

  • 30.01.202009:47
    Sämpylät

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät

  • 23.01.202012:32
    Lisäkeruoat

    Perus glaseerauskastike burgeripihvillle