Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalasta

234b929c-303d-4070-9ae6-c4d6b100eb0e
Palvelukeskus Helsinki

Itämeripäivää varten kehitetty fisuburgeri taipuu myös kotikeittiössä valmistettavaksi. Monipalveluiden tuotesuunnittelija Teemu Männikön reseptillä valmistat helposti kalaherkut Itämeren kunniaksi myös kotikeittiössä. Ota tästä resepti talteen ja haukkaa burgeria Itämerelle!

Itämeren fisupihvit

  • ½ dl kermaa
  • 75 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl korppujauhoja
  • puolikas pieni sipuli
  • 100 g palsternakkaa raastettuna
  • 1,5 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 500 g jauhettua kalafileetä, esim. lahnaa tai silakkaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl sitruunan mehua

Kurkkumajoneesi

  • 1,5 dl majoneesia
  • 3 rkl kurkkusalaattia
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa

Kokoa hampurilaiset

  • 4 halkaistua annosruisleipää (esim. Reissumiestä)
  • kurkkumajoneesia
  • 4 kpl itse paistettuja kalapihvejä
  • salaatinlehtiä
  • tomaattiviipaleita
  • maustekurkkuviipaleita

Valmistusohje

Fisuburgerit valmistuvat näin:


Fisupihvit:

Kalamassa kannattaa jauhaa itse lihamyllyllä tai hienontaa huolellisesti veitsen avulla. Hienonna myös sipuli ja raasta palsternakka. Sekoita kerman ja tuorejuuston joukkoon korppujauho ja anna turvota hetki.

Lisää sekaan mausteet, sipuli, palsternakka, kalamassa, kananmunat ja sitruunamehu. Anna kalapihvitaikinan turvota hetki.

Paista kalapihvitaikinasta pannulla voita tai rypsiöljyä käyttäen noin kämmenen kokoisia pihvejä. Paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi.

Kurkkumajoneesi:

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä muutama tunti.

Kokoa hampurilaiset:

Levitä kurkkumajoneesia ruisleipien halkaisupinnoille. Laita pohjalle salaatinlehti, tomaattiviipale, kalapihvi. Pihvin päälle maustekurkkuviipaleita.

Nauti!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja