Oletko hoksannut kätevää arkiruokaa? Avaa vain paketti ja nauti: "Harva herkku on valmis yhtä nopeasti"
Kalayhdistyksestä muistutetaan, miten kätevää ja nopeaa arkiruokaa savukala on.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin tällä viikolla vinkkejä edullisemman kalan ostamiseen. Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen vinkkasi muun muassa nerokkaan kalakeittokikan, joka säästää selvää rahaa.
Lisäksi Partanen suositteli nappaamaan nyt kalatiskiltä erityisesti muikkua. Kokonaisten muikkujen kilohinta pyörii tällä hetkellä ruokakaupoissa noin 7–8 euron hujakoilla.
– Kyllähän meillä on edullisempia vaihtoehtoja tarjolla. Muikku on yksi niistä. Silakka on toinen, mutta sitä on tällä hetkellä vielä huonommin saatavilla. Sen aika on sitten syksymmällä, Partanen vinkkasi.
Savukala on kätevä arkiruoka
Yksi kätevä raaka-aine ruoanlaitossa on savukala. Moni ei ole tullut ajatelleeksi, miten kaupan valmiista savukalasta voi kokata erilaisia ruokia.
Nappaa kermaisen savulohipastan ohje: Harri Syrjäsen savulohipasta
Savukalaa voi käyttää vaikkapa pastassa, munakkaassa, piirakassa tai kalapihvien raaka-aineena. Voit käyttää pelkkää savukalaa tai lisätä sitä makua tuomaan muuhun kalaruokaan.
– Harva herkku on valmis yhtä nopeasti kuin savukala: avaa vain paketti ja nauti! Sekä lämmin- että kylmäsavukaloja löytyy moneen makuun, mutta tiesitkö, ettei kalan savustaminen itsekään vie kovin kauaa? Pro Kala -yhdistyksestä vinkattiin viime vuonna.
Savusta itse tai osta valmiina
Kalan savustaminen itse on todella nopeaa. Siinä missä monia lihoja pitää savustaa tuntikausia, kala on yleensä valmista jo alle tunnissa. Pro Kala ry:n mukaan rasvaisempia kaloja, kuten kirjolohta, muikkua tai siikaa, on hieman helpompi savustaa kuin vähärasvaisia ahvenia tai kuhaa. Rasvaisempi kala pysyy savustimessa mehevänä.
Kaupasta valmiina ostettuna savukala on todellista pikaruokaa. Testaa savukakalaa esimerkiksi kalakeittoon.
Lue myös: Teetkö kalakeiton näin? Kermaisen kalasopan paras valmistustapa – tarkkana perunavalinnan kanssa!
Lähde: Pro Kala ry
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa