Hellapoliisin muikkuja, peruna-porkkanasosetta ja kirpeä dippikastike

Milloin olet viimeksi paistanut ihania muikkuja? Valmista seuraksi kuohkea perunasose, jonka voit maustaa porkkana- tai punajuurisoseella

3-4 annosta

  • 600 g putsattuja muikkuja
  • 2 munaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 tl suolaa

Paistamiseen

  • voita tai margariinia

Lisäksi

  • 500 g porkkanoita + vettä sen verran, että porkkanat peittyvät
  • 1 kg perunoita + vettä sen verran, että perunat peittyvät
  • 1 tl suolaa
  • 50 g voita tai margariinia
  • suolaa maun mukaan
  • n. 3 dl maitoa

Dippikastike

  • yhden sitruunan puristettu mehu
  • 2 rkl kalakastiketta
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Aloita peruna-porkkanasoseesta.

Kuori porkkanat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että porkkanat peittyvät.

Anna kiehua hiljalleen, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Valuta ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuori perunat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää suola ja anna kiehua, kunnes ovat kypsiä. Valuta ja soseuta esimerkiksi sähkövatkaimella.

Mausta suolalla ja voilla.

Lisää joukkoon maitoa ja vatkaa, kunnes saat sopivan kuohkean soseen. Vatkaa joukkoon vielä soseutetut porkkanat.

Huuhtele putsatut muikut ja kuivaa talouspaperilla.

Riko munat lautaselle.

Laita toiselle lautaselle ruisjauhoja ja suolaa.

Kääntele muikut ensin kananmunassa ja sitten jauho-suolaseoksessa.

Paista kuumassa pannussa voissa tai margariinissa.

Sekoita dippikastikkeen ainekset kulhossa ja tarjoa muikkujen ja kuohkean peruna-porkkanasoseen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.