Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin muikkuja, peruna-porkkanasosetta ja kirpeä dippikastike

Julkaistu 06.03.2015 07:48

Milloin olet viimeksi paistanut ihania muikkuja? Valmista seuraksi kuohkea perunasose, jonka voit maustaa porkkana- tai punajuurisoseella

3-4 annosta

  • 600 g putsattuja muikkuja
  • 2 munaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 tl suolaa

Paistamiseen

  • voita tai margariinia

Lisäksi

  • 500 g porkkanoita + vettä sen verran, että porkkanat peittyvät
  • 1 kg perunoita + vettä sen verran, että perunat peittyvät
  • 1 tl suolaa
  • 50 g voita tai margariinia
  • suolaa maun mukaan
  • n. 3 dl maitoa

Dippikastike

  • yhden sitruunan puristettu mehu
  • 2 rkl kalakastiketta
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Aloita peruna-porkkanasoseesta.

Kuori porkkanat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että porkkanat peittyvät.

Anna kiehua hiljalleen, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Valuta ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuori perunat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää suola ja anna kiehua, kunnes ovat kypsiä. Valuta ja soseuta esimerkiksi sähkövatkaimella.

Mausta suolalla ja voilla.

Lisää joukkoon maitoa ja vatkaa, kunnes saat sopivan kuohkean soseen. Vatkaa joukkoon vielä soseutetut porkkanat.

Huuhtele putsatut muikut ja kuivaa talouspaperilla.

Riko munat lautaselle.

Laita toiselle lautaselle ruisjauhoja ja suolaa.

Kääntele muikut ensin kananmunassa ja sitten jauho-suolaseoksessa.

Paista kuumassa pannussa voissa tai margariinissa.

Sekoita dippikastikkeen ainekset kulhossa ja tarjoa muikkujen ja kuohkean peruna-porkkanasoseen kanssa.

Lisää aiheesta:

Lohta tillikastikkeen ja pommes duchessien keraKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraKlassinen kalagratiiniLihapullia ja persiljaan puettuja porkkanoitaKalkkunakroketitHäränrintaa ja juuressosetta
PerunamuusiPäivän reseptiHellapoliisiPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi
  • 21.09.202114:06
    Perunat

    Paras perunamuusi ikinä – Kapen puikulaperunamuusi

  • 11.06.202015:29
    Peruna

    Kari Aihisen pottuvoi – täydellisen helppo perunalisuke

  • 06.03.202009:18
    Lisäkeruoat

    Ranskalainen perunamuusi – Pommes de Terre Chantilly

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Emmentalmuusi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreä perunamuusi