Hellapoliisin muikkuja, peruna-porkkanasosetta ja kirpeä dippikastike
Milloin olet viimeksi paistanut ihania muikkuja? Valmista seuraksi kuohkea perunasose, jonka voit maustaa porkkana- tai punajuurisoseella
3-4 annosta
- 600 g putsattuja muikkuja
- 2 munaa
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
Paistamiseen
- voita tai margariinia
Lisäksi
- 500 g porkkanoita + vettä sen verran, että porkkanat peittyvät
- 1 kg perunoita + vettä sen verran, että perunat peittyvät
- 1 tl suolaa
- 50 g voita tai margariinia
- suolaa maun mukaan
- n. 3 dl maitoa
Dippikastike
- yhden sitruunan puristettu mehu
- 2 rkl kalakastiketta
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Aloita peruna-porkkanasoseesta.
Kuori porkkanat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että porkkanat peittyvät.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Valuta ja soseuta sauvasekoittimella.
Kuori perunat ja paloittele ne kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää suola ja anna kiehua, kunnes ovat kypsiä. Valuta ja soseuta esimerkiksi sähkövatkaimella.
Mausta suolalla ja voilla.
Lisää joukkoon maitoa ja vatkaa, kunnes saat sopivan kuohkean soseen. Vatkaa joukkoon vielä soseutetut porkkanat.
Huuhtele putsatut muikut ja kuivaa talouspaperilla.
Riko munat lautaselle.
Laita toiselle lautaselle ruisjauhoja ja suolaa.
Kääntele muikut ensin kananmunassa ja sitten jauho-suolaseoksessa.
Paista kuumassa pannussa voissa tai margariinissa.
Sekoita dippikastikkeen ainekset kulhossa ja tarjoa muikkujen ja kuohkean peruna-porkkanasoseen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan