Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistetut muikut ja yrttimuhennetut perunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkulliset muikut saavat seurakseen yrteillä maustettuja perunoita. Taatusti herkullista ja sopii piristykseksi arkiruokien keskelle.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 800 g pieniä muikkuja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • suolaa
  • 25 g voita
  • 4 rkl oliiviöljyä

Yrttimuhennetut perunat

  • 600 g perunoita
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 10 g voita
  • suolaa
  • nippu tilliä
  • nippu persiljaa
  • nippu kirveliä

Valmistusohje

Poista muikuista sisälmykset vetämällä ne ulos pään kanssa tai ilman. Pienimpiä eli neulamuikkuja ei tarvitse puhdistaa lainkaan. Pyöräytä muikut ruisjauhoissa, joissa on seassa hivenen suolaa ja paista rapeiksi voin ja öljyn seoksessa. Tarjoa lisäkkeeksi yrttimuhennettuja perunoita ja lohkottua tomaattia.

Kuori perunat ja sipulit ja kuutioi ne noin puolen sentin kuutioiksi. Kuullota kuutioita ja kaada päälle kermaa. Lisää myös kerman määrän verran vettä ja anna hautua noin 15 minuuttia. Mausta perunat suolalla ja reilulla määrällä silputtuja yrttejä.

Lisää aiheesta:

Grillietanat tomaatti-yrttikastikkeessaYrttitahnalla leivitetty broilerinleikeLammas-kaalikeittoKinkku ja portviinimuhennetut herkkusienetKlassinen LindströminpihviGrillattua kuhaa ja punajuuripyttipannua
Paistettu kalaKananmunatonHuomenta SuomiVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala
  • 23.5.15:15
    Kala

    Sammaltöyrääntuvan villit haukilastut

  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti

  • 17.08.202412:00
    Tortillat

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

  • 03.09.202112:37
    Perunagratiini

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 06.02.202012:37
    Kalamureke

    Haukimurekepihvit