Paistetut muikut ja yrttimuhennetut perunat
Herkulliset muikut saavat seurakseen yrteillä maustettuja perunoita. Taatusti herkullista ja sopii piristykseksi arkiruokien keskelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 800 g pieniä muikkuja
- 1 dl ruisjauhoja
- suolaa
- 25 g voita
- 4 rkl oliiviöljyä
Yrttimuhennetut perunat
- 600 g perunoita
- 1 iso sipuli
- 2 dl kermaa
- 10 g voita
- suolaa
- nippu tilliä
- nippu persiljaa
- nippu kirveliä
Valmistusohje
Poista muikuista sisälmykset vetämällä ne ulos pään kanssa tai ilman. Pienimpiä eli neulamuikkuja ei tarvitse puhdistaa lainkaan. Pyöräytä muikut ruisjauhoissa, joissa on seassa hivenen suolaa ja paista rapeiksi voin ja öljyn seoksessa. Tarjoa lisäkkeeksi yrttimuhennettuja perunoita ja lohkottua tomaattia.
Kuori perunat ja sipulit ja kuutioi ne noin puolen sentin kuutioiksi. Kuullota kuutioita ja kaada päälle kermaa. Lisää myös kerman määrän verran vettä ja anna hautua noin 15 minuuttia. Mausta perunat suolalla ja reilulla määrällä silputtuja yrttejä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan