Miten tehdään täydellistä kalasoppaa? Koostimme kansallisen kalakeittopäivän kunniaksi parhaat kalakeittovinkit.
Helmikuun kahdeksas päivä vietetään kansallista Kalakeittopäivää. Pro Kala ry:n mukaan Kalakeittopäivää vietetään, jotta suomalaiset muistaisivat kalan syönnin positiiviset puolet. Kalaa syödään edelleen liian vähän suosituksiin nähden, vaikka valtaosa tiedostaakin kalan terveysvaikutukset. Vain kolmannes suomalaisista syö kalaa suositusten mukaan, eli 2–3 kertaa viikossa.
Itse tehty kalaliemi hakkaa kaupan valmiin version
Jos kalakeittoon haluaa toden teolla panostaa, kannattaa joskus kokeilla kalaliemen tekemistä itse. Se ei ole ollenkaan vaikeaa!
Itse tehty kalaliemi:
Irrota kalan päästä kidukset. Huuhdo perkeet kylmän veden alla ja nosta ne kattilaan. Lisää vesi, suolaa, sipulia, purjonvarsia, pippureita, sitruunaa ja laakerinlehtiä. Kiehauta. Kuori kalaliemen pintaan kertyvä vaahto pois. Hauduttele kalalientä juuri ja juuri kiehumispisteessä noin 30 minuuttia. Anna kalaliemen levätä 30 minuuttia ja siivilöi liemi.
Ohje: Hätälä
Kalatuotteita valmistava Hätälä suosittelee pyytämään kalatiskiltä kalan perkeet mukaan. Voit käyttää fileet keittoon ja keitellä liemen esimerkiksi lohen päästä, ruodoista ja nahasta.