Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Jyrki Sukula kertoo, mistä tunnistaa tuoreen kirjolohen

8:27Jyrki Sukulan kalakoulu: Näin käsittelet kalaa oikeinKatso videolta Jyrki Sukulan kalavinkit!
Julkaistu 17.07.2025 19:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki Jyrki Sukulan mielestä tuoretta kalaa etsiessä on hyvä käyttää niin haju- kuin näköaistiakin.

Monessa liemessä keitetty kokki Jyrki Sukula tunnetaan nykyään myös kalamiehenä. Sukula on yksi kalanviljelyteknologiayritys Finnforelin perustajista ja toimii näin ollen kotimaisen kasvatetun kirjolohen sanansaattajana.

Lue myös: Jyrki Sukula jyrähtää: Suomessa on "häpeällinen" kalaongelma

Näin tunnistat tuoreen kirjolohen

Sukula paljasti kirjolohivinkkinsä Helsingin Messukeskuksessa keväällä järjestetyillä Ruoka 2025 -messuilla.

Hän antoi neuvoja muun muassa tuoreen kalan tunnistamisesta kalatiskillä.

– Tuoreen kirjolohen tunnistaa siitä, että se ei tuoksu millekään. Raikas kala ei tuoksu tavallaan kalalle. Se ei tuoksu millekään, Sukula muistutti.

Myös kalan ulkonäöstä voi päätellä jotain sen tuoreudesta. Sukulan mukaan tuore kala ei ole "limainen", vaan kiiltävä.

– Jos ostaa kokonaisen kalan, sen katse on kirkas ja kidukset ovat punaiset. Ei niin kuin suomalaisella miehellä lauantaiaamuna, että silmät ovat punaiset ja kidukset ovat harmaat, Sukula nauroi.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 15. huhtikuuta 2025.

Miten kirjolohifileestä paistetaan täydellistä, ja mitä Jyrki Sukula suosittelee kalan lisukkeeksi pääsiäispöytään? Katso videolta!

Lue myös: Suomessa keksittiin täysin uudenlainen pekoni

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lisää aiheesta:

Jyrki Sukula paljastaa, mistä tunnistaa tuoreen kirjolohenHenri Alén jyrähtää kalasta: "Jokin on yhtälössä pielessä"Paras keino mehevään savuloheen: "Aika valtava ero"Jyrki Sukula jyrähtää: Suomessa on "häpeällinen" kalaongelmaKalakauppiaat paljastavat: Näin tunnistat tuoreen kalan kaupassaMistä tunnistaa, että lohi on tuoretta? Kari Aihisen vinkillä se selviää – ja samalla opit paistamaan kalan oikein!
KalaJyrki SukulaRuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • ti18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • 21.11.17:45
    Jouluruoka

    Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!

  • 12.11.16:58
    Ruoka

    Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"

  • 29.9.07:45
    Ruoka

    Näistä kaloista saa eniten D-vitamiinia

  • 28.9.17:32
    Ruoka

    Näin lohen voi korvata ruoanlaitossa