Ystävykset arvottiin Madeiralle – kohde selvisi vasta lentokentällä

Emma Laakkio, 20, ja Eve Vatanen, 22, lähtivät viime sunnuntaina Madeiralle voitettuaan Lomakuumetta.fi -matkahakupalvelun järjestämän Facebook-arvonnan. Ennakkoluulottomat nuoret naiset saivat tietää määränpäänsä vasta lentokentällä.

– Sanoin Evelle, että ei nyt innostuta vielä, tämä on varmaan joku huijaus. Mutta totta tämä on, täällä me nyt ollaan, Madeiralla puhelimeen vastaava Emma Laakkio muistelee tunnelmia Facebook-kisan arvontavoiton jälkeen.

Itsestään selvää matkaan lähtö ei ollut voiton varmistuttuakaan, sillä opiskelujen ohella töitä tekevä Emma oli juuri aloittanut uudessa työpaikassa.

– Sanoin, että minun pitäisi lähteä lomalle, mutta en tiedä, milloin ja minne. Onneksi pomo oli joustava ja sain pitää työpaikan, Emma naurahtaa.

– Saimme tietää reissuun lähdöstä neljä viikkoa aikaisemmin, lähtöpäivän viikkoa aikaisemmin, lennon kellonajan edeltävänä päivänä ja lentokentällä liput käteen saatua, mihin lähdetään. Ennen lähtöä kerrottiin, että pakatkaa kevätvaatetusta.

Madeira oli molemmille uusi kohde ja miellytti jo lentokoneesta katsottuna.

– Saaren ulkoreunat ovat upeaa ”pudotuskalliota”, ei hiekkarantaa. Emme tienneet, että tämä on tällainen hieno paratiisi. Saari on vehreä, vähän erilainen kuin muut Välimeren kohteet ja Kanarian saaret.

Sää on ollut tähän mennessä aurinkoinen ja muistuttanut Suomen kesää.

– Minä ehdin jo palaa melko pahoin, Eve Vatanen tunnustaa.

– Odotamme levada-kävelyä eli patikointia saaren kastelujärjestelmillä. Torstaina on tulossa myös madeiralainen ilta, jossa on paikallista ruokaa ja tansseja. Matkustamisessa viehättää juuri se erilainen kulttuuri, ja totta kai aurinko on aina suuri plussa.

Kotiin naiset lähtevät sunnuntaina. Heidän kuulumisiaan voi sitä ennen lukea osoitteesta lomakuumetta.fi.

Korjaus 19.3.2015 klo 12.05. Eve Vatasen nimi oli kirjoitettu sitaatin perään virheellisesti Eve Laakkioksi.

Lue myös:

    Uusimmat