Ystävänpäivän suolaiset vohvelisydämet

Vaihteluna toasteille on hauskaa tarjoilla vohvelisydämiä, etenkin ystävänpäivänä. Tarjoile rakkaallesi viehättävä alkuruoka ennen päivällistä.

Suolaiset porotäytteiset vohvelisydämet sopivat mainiosti myös aamiaiseksi. Yllätä siis rakkaasi, keitä kahvit ja loihdi kaunis aamiainen sänkyyn!

Neljälle:

Vohvelit:

100 g voita
4 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
10 g hiivaa
50 g voita

Täyte:

150 g savustettua poronpaistia
50 g mätiä
2 dl kuohukermaa
2 tl raastettua piparjuurta

Koristeluun:

sekasalaattia
paprikaa
tilliä

1. Vohvelit: Kuumenna maito 37-asteiseksi. Sekoita hiiva puoleen maidosta. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput maidosta. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia. Sulata 50 g voita ja anna sen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt voisula taikinaan. Kuumenna vohvelirauta. Penslaa rauta voilla ja paista vohveli, tarvitset n. ¾ dl taikinaa yhteen. Muiden vohveleiden paistoon et tarvitse rasvaa.

2. Poronpaistiseos: Vatkaa kerma, lisää piparjuuri. Suikaloi poronpaisti ja lisää kermaan. Lisää 40 g mätiä, säästä loput koristeluun.

3. Huuhdo salaatit, kuutioi hieman paprikaa, leikkaa vohvelit sydämiksi. Täytä sydämet poroseoksella. Koristele mädillä, salaatilla, tillillä ja paprikalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat