Ysärihiukset ovat nyt in! Mikä näistä malleista on suosikkisi?

Nämä 10 hiustyyliä tekevät massiivisen paluun – Kyllä, ”Rachel” on yksi niistä! 2:10
Ysärin lisäksi nämä 10 hiustyyliä ovat olleet kuluneena vuonna muodissa.

Ysärimuoti on viimeisten vuosien aikana nostattanut villiä päätään.

1990-luvun tyylisuuntaukset ovat tyypillisesti jakaneet ihmiset selkeästi kahtia. Toiset pitävät sitä sotkuisena ja muovisena, kun taas toiset pitävät sitä cooleimpana koskaan. Nykymuoti on viimeisten vuosien ajan ammentanut 1990-luvun ikoneilta, kuten Kate Mossilta, Janet Jacksonilta ja Jennifer Anistonilta muotivaikutteita, unohtamatta grungen ja tyttöbändien vaikutusta.

Ysärissä on jotain kaivattua tuttua ja turvallista, uskoo Well + Good -verkkojulkaisun haastattelema hiusstylisti Jessica Gillin.

– Nykyinen tilanne maailmalla huomioiden, ihmiset todellakin hakevat nostalgiaa vanhasta, hän selittää.

Kokosimme viisi 1990-luvun määrittänyttä hiustyyliä, jotka voi tyylikkäästi tuoda myös uudelle vuosituhannelle.

Spice Girls -raidat

Aito ja alkuperäinen tyttöenergiaa huokuva ikoninen tyttöbändi, Spice Girls, on oikea ysärimuodin Graalin malja. Loputtomasti tyyliinspiraatiota ammentavilta spaissareilta jokainen hiustyyppi voi löytää itselleen sopivia vaikutteita.

Erityisesti Ginger Spicena tunnetun Geri Halliwellin tyyli on ollut viime kuukaudet kovassa nosteessa. Tyyliin kuuluu raju kontrasti hiuksiin lisättyjen palkkiraitojen ja lopun kuontalon välillä.

Hurjia vaalennettuja palkkiraitoja ei tarvitse vuonna 2021 toteuttaa yhtä radikaalisti, vaan värit ja kontrastin voi valita omalle tyylille sopivammin. Esimerkiksi punaisen ei tarvitse olla paloauton punainen, vaan tyylikkäämpi viininpunaiseen taittava, eikä raitojen tarvitse rajoittua vain kasvoja reunustaviin hiuksiin tai otsatukkaan.

Pikkuletit

Brandy ja Janet Jackson rokkasivat ysärillä pikkulettejä. Letit katosivat pitkälti vuosituhannen vaihteessa katukuvasta, mutta ovat eläneet viime aikoina jonkinlaista renessanssiaan.

Pikkuletit ovat monipuolisempi ratkaisu, kuin ensinäkemältä voisi ajatella. Letit voi letittää keskijakauksella tai sivujakauksella, ne voi nostaa ponihännälle tai kietoa niskaan nutturalle.

2020-luvulla letit saavat todellakin ottaa pääosan. Janet Jackson on ainakin menneenä vuonna kokeillut näyttäviä pikkulettejä uusiksi.

Lyhyt ja androgyyni

Hiusstylistien mukaan vuosi 2021 tulee olemaan lyhyiden hiusten vuosi. Lyhyt hiustyyli on katu-uskottava ja androgyyni.

Kaikille sukupuolille sopivat lyhyet leikkaukset nojaavat enemmän rennomman grungen kuin viimeisen päälle stailatun tyylin suuntaan.

Rohkeimmille suositellaan leikkausta, joka on lyhyempi pään sivuilta ja takaraivolta pidempi. Myös 2010-luvulla supersuosittu pixie-leikkaus on edelleen muodikas.

Rachel Green

Mikään hiusmuotia käsittelevä juttu ei olisi kokonainen ilman Jennifer Anistonin ikonista Frendit-tyyliä. Voimakkaasti kerrostetut hiukset, jotka hehkuvat lämpimän karamellin eri sävyissä on klassikko syystäkin.

Vuonna 2021 kannattaa ottaa mallia viimeisten Frendien tuotantokausien ajalta, jolloin Rachelin hiusten kerrostukset eivät olleet enää niin radikaaleja. Pehmeämmät kerrostukset tuovat Rachel-leikkauksen nykyaikaan.

Volyymia hiuksiin

Muistatko Alicia Silverstonen paksut ja ilmavat hiukset, tai miltä Cindy Crawfordin taidokkaasti föönatut kutrit näyttivät muotilehtien kansissa?

Puhtaat ja kuohkeiksi föönatut hiukset ovat nousemassa viimeisen päälle käsiteltyjen ja paikalleen lakattujen kampausten tilalle.

Varoituksen sana, tämä tyyli vaatii paksut ja suhteellisen terveet hiukset. On myös hyvä muistaa, että hiusten föönaus on taitolaji, joka voi pahimmillaan vaurioittaa hiuksia.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Well + Good ja Femina

Kuvat: All Over Press

Lue myös:

    Uusimmat