Yritykset seuraavat laiskasti työntekijöidensä älypuhelimien käyttöä

Suomalaisyritykset antavat työntekijöilleen varsin vapaat kädet ladata erilaisia sovelluksia työkäytössä oleviin älypuhelimiinsa. Asia käy ilmi Smartphone Solutionsin Otantatutkimus Oy:llä tekemästä kyselytutkimuksesta, joka suunnattiin yritysten it-osastoille.

Yli neljännes kyselyyn vastanneista kertoi, että yrityksen työntekijät saavat ladata älypuhelimiinsa satoja tai jopa tuhansia sovelluksia täysin vapaasti ilman it-hallinnon valtuutusta vaikkapa AppStoresta tai Android Marketista.

Yli puolet vastanneista taas kertoi, että lataaminen on melko vapaata tai jossain määrin vapaata. Vain kuudennes vastaajista kertoi, että työntekijä tarvitsee latauksiinsa luvan.

Kolmannes yrityksistä sallii myös työntekijöidensä selata vapaasti nettiä älypuhelimillaan sekä käyttää ulkomailla datapalveluita.

Kyselystä kävi myös ilmi, että monet firmat olivat yllättyneet suurista puhelinlaskuista, jotka johtuivat datan kuluttamisesta ulkomailla.

Kysely ei tosin anna erityisen kattavaa kokonaiskuvaa suomalaisyritysten matkapuhelinpolitiikasta, koska vastausprosentti oli 31%. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 101 henkilöä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat