Yritätkö pudottaa painoa? Vältä näitä virheitä ennen nukkumaanmenoa

Monet sortuvat iltaisin tekemään painonpudotusta hankaloittavia valintoja. Ethän sinä tee seuraavia virheitä?

Jos olet jo koko kiireisen päivän muistanut syödä oikein, liikkua hyvin ja tehnyt muitakin terveellisiä valintoja, et varmasti halua sortua virheisiin juuri ennen nukkumaanmenoa. Pidä siis huoli, että pysyt oikeilla raitella ja vältä näitä myöhäisillan tavallisia syömisvirheitä.

Virhe 1: Vatsasi on liian täysi, kun menet nukkumaan

Jos menet täydellä vatsalla nukkumaan, olosi tuskin on mukava ja unesikin luultavasti hajanaista. Katkonainen uni voikin tehdä tuhojaan vyötärönmitallesi, kun seuraavana päivänä mielesi tekee syödä entistä enemmän. Pidä siis huoli, että syöt päivällisen ainakin pari tuntia ennen nukkumaanmenoa. Jos tarvitset vielä myöhemmin välipalan, pidä se alle 200 kilokalorin.

Virhe 2: Teet vääriä valintoja

Tärkeää ei ole vain se, milloin syöt, vaan luonnollisesti myös se, mitä syöt. Vältä rasvaisia, runsasproteiinisia ruokia, jos haluat saada nukuttua painonsäätelyn kannalta tasaisimmat unet. Pieni määrä vähärasvaista proteiinia ja hieman hiilihydraatteja on hyvä valinta.

Virhe 3: Menet nukkumaan nälkäisenä

Olosi saattaa tuntua tehokkaalta, jos menet nukkumaan kurnivalla vatsalla. Ehkä elimistösi polttaa nyt enemmän rasvaa uniesi aikana? Tutkimukset ovat osoittaneet, että näin ei suinkaan ole. Itse asiassa nukkumaanmeno nälkäisenä saattaa tehdä hallaa lihasmassallesi, jolloin et enää polta rasvaakaan yhtä tehokkaasti. Pidä siis aineenvaihdunta käynnissä ja syö edes pieni, 150 kilokalorin iltapala ennen sänkyyn kipuamista.

Virhe 4: Et ota huomioon naposteluasi

Olet lopettelemassa päivääsi ja laitat ruokapäiväkirjasi syrjään. Ajattelet, etteivät viime hetken napostelut merkkaa juuri mitään päivän kokonaiskalorisaldossa. Näin ei tietenkään ole. Jos seuraat jotain painonpudotussuunnitelmaa, kirjaa ehdottomasti ylös myös kaikki päivällisen jälkeen nautitut kilokalorit. Näin ymmärrät paremmin sen, miksi vaa'an lukemat eivät heilahda haluttuun suuntaan. Jos tiedät, ettet voi olla koko iltaa sortumatta johonkin välipalaan, säästä kaloreita päivän syömisissä, jotta voit luvan kanssa syödä iltapalan.

Virhe 5: Olet nälissäsi päivän, mässäilet illalla

On rentouttavaa maata sohvannurkassa sipsikulhon kanssa televisiota katsellen, joten saatat ehkä nirsoilla lounaalla ja päivällisellä saadaksesi mässäillä ennen unia. Tämä sopii ihan hyvin, jos kyseessä on pieni herkku: voit säästä päivän aterioissa 150 kilokaloria ja syödä vastaavan kokoisen iltapalan. Mutta suuria herkkuja ei illalla kannata ahmia. Täyden vatsan kanssa on epämukava nukkua, mutta tällaisesta tavasta voi tulla myös hankala kierre. Yritä pitää mielikuvissasi myöhäisillan herkkusi erossa epäterveellisistä ruoista. Keskity syömään terveellisesti koko päivän ja syö päivällisen jälkeen terveellinen välipala, jos olet vielä nälkäinen.

Mitä iltapalaksi? Kokeile vaikka ruissämpylöitä:

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Uusimmat