Mainos

Yövuorosta palaava Marika näki, kuinka liekit löivät Heinolassa puiden korkeudella: "Suurin savunmuodostus, mitä olen koskaan nähnyt”

4:43
Marika Cronin kuvaili kierrätyskeskuksen paloa hurjaksi.

Heinolassa on yöllä palanut jäteautokasa Kuusakoski Oy:n kierrätyskeskuksessa. Hätäkeskuslaitos antoi alueelle aamukolmen jälkeen vaaratiedotteen, jossa kehotettiin ihmisiä pysymään sisätiloissa ja sulkemaan asuntojen ilmanvaihto terveydelle vaarallisen savun vuoksi.

Lähistöllä sijaitsevan Cronin’s -majatalon pitäjä Marika Cronin kertoo havainneensa tulipalon noin aamuneljältä, kun he olivat matkalla kotiin.

– Tulimme yöllä töistä Heinolan keskustasta rantaravintolaltamme ja palo näytti aika hurjalta. Palo näkyi kaupunkiin asti. Oli aivan hirveä savu, isoin savunmuodostus mitä olen milloinkaann nähnyt. Liekit näkyivät puiden korkeudelta, kun ajoimme ohi, Cronin kuvailee.

Croninien majatalo sijaitsee tien toisella puolella noin 200-300 metriä kierrätyskeskuksesta. Cronin kertoo, että heille ei tullut viranomaisten tiedotetta terveydelle vaarallisesta savusta.

Majatalon asukkaita varoitettiin aamupalalla

–  Palo näytti sen verran hurjalta, että tajusimme itse laittaa ovet ja ikkunat kiinni. Kun otimme aamupalalle majatalon asukkaita, niin kerroimme heille uutisista, että kannattaa pitää ovet ja ikkunat kiinni, Cronin kertoo.

Palosta syntynyt savu ei Croninin mukaan häirinnyt majatalolla merkittävästi.

Palava kasa on noin 30 metriä halkaisijaltaan ja siihen on kerätty kierrätykseen meneviä autoja. Palon syttymissyystä ei vielä ole tietoa.

– Varmaan aika pitkään on roihunnut ja savunnut, mutta nyt ei enää näy pahemmin savua. Varmaan alkaa tilanne olemaan ohi. Cronin toteaa.

Viranomaisten aamuseitsemältä annetun arvion mukaan savunmuodostus päättynee puoliltapäivin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja