Ympäristötarkastajan vinkit energian säästämiseen!

Ympäristötarkastaja Jari Virtanen, Helsingin kaupungin ympäristökeskuksesta kertoo tärpit, joiden avulla energian kulutus vähenee ja siten myös sähkölasku pienenee sekä luonto hymyilee.

Pienellä vaivalla saat aikaan paljon. Elämäntavalla voimme vaikuttaa kuinka paljon päästämme hiilidioksidia. Jari Virtanen kertoo neuvoja, joiden avulla säästät energiaa ja siten myös luontoa:

  • Asuinpaikan valinnalla on merkitystä. Katsomalla reittioppaasta, selvität kuinka paljon matkaa kertyy työpaikan ja harrastuksien väliin. Reittiopasta hyödyntämällä, voidaan löytää sopiva asunto hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelta.
  • Itse asuntoon kannattaa myös kiinnittää huomiota, ja erityisesti sen energian kulutukseen. Seurantaa helpotta aenergiatodistus, joka tulee antaa asuntoa myytäessä.
  • Tärkeä osa energian säästöä on tietää, mihin energiaa kuluu. Yksikertaisimmillaan laittaa lämpömittarit eri huoneisiin ja säätää lämpö jokaisessa huoneessa 21 asteeseen.
  • Hyödyllistä on mitata yksinkertaisella sähkökulutusmittarilla, kuinka paljon laitteet kuluttavat energiaa. Mittareita voi lainata esimerkiksi energiayhtiöiltä.
  • Auton valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Valita alle 100 grammaa hiilidioksidia päästävä niin sanottu A-luokan ajoneuvo.

Helsingissä on järjestetty kuluttajille ja yrityksille ihan konkreettista neuvontaa. Sanomatalossa on avattu ympäristöinfo, jonne kaikki ovat tervetulleita. Helsingin Energialla on neuvontapiste Kampissa. Siellä on paljon kodinkoneita ja neuvotaan niiden energiatehokkaasta käytöstä. Lisäksi kesällä tullaan avaamaan Helsingin edustalla sijaitsevaan Harakkasaareen uusiutuvan energian näyttely, mihin on koottu erilaisia pienuusiutuvalaitteita.

MTV3

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja