Yllätysnäkemys F1-avauksen suurimmasta voittajasta – ei Verstappen, ei Alonso: "Kuvittele, että sinulle maksetaan 18 miljoonaa"

Daniel Ricciardo oli F1-avauksen "suurin voittaja", kirjoittaa Fox Sports Australia Red Bullin reservikuljettajasta – australialaisesta, joka on 12 peräkkäisen F1-kisakuskivuoden jälkeen seuraamassa kilpailuja vierestä.

Fox Sports viittaa siihen, että Ricciardo "saattoi viimein tehdä viisaan urasiirron" ja oli katsomassa edellisen tallinsa, McLarenin, murenevan.

Vaikeat McLaren-vuodet

Tulosruutu paketoi kohokohdat – näin F1-kauden avanneessa Bahrainin GP:ssä kävi.

Ricciardon edellisiä uraliikkeitä ei pidetty putkeen menneinä siirtoina. Red Bull -kisakuskivuosiensa jälkeen hän siirtyi kahdeksi kaudeksi Renault’lle 2019–2020, minkä jälkeen mies vietti McLarenilla sesongit 2021–22, kunnes sopimus päätettiin ennen aikojaan ja McLaren otti australialaismaanmiehen, tulokaskuski Oscar Piastrin täksi vuodeksi tilalle.

Ricciardo räpiköi McLarenilla suurimman osan ajasta ja jäi pahasti tallikaveri Lando Norrisin suorituksista. Ainoaksi palkintokorokesijaksi jäi voitto Italian GP:ssä 2021, ja viime kaudella hän sai ylipäätään vain 37 pistettä.

Nyt uuden kauden alussa Bahrainin GP:ssä Piastri joutui keskeyttämään vaikeuksien jälkeen moottoririkkoon, ja Norris jäi loppuun ajaneista kuskeista pakan perälle, 17:nneksi.

Red Bull puolestaan porhalsi kaksoisvoittoon järjestyksessä Max Verstappen ja Sergio Pérez. Kolmanneksi ajoi komeasti ensimmäisessä kisassaan Aston Martinin riveissä espanjalaiskonkari Fernando Alonso.

Hymy huulilla

Ricciardo hylkäsi Red Bullin reservikuskiksi siirtyessään kisakuskitarjoukset pienemmistä talleista Williamsilta ja Haasilta, ja miehen ratkaisu vaikuttaa Fox Sports Australian mukaan oikealta liikkeeltä, kun kyseisillä talleilla näyttäisi olevan McLarenin tavoin "vaikeuksia murtautua keskipakkaan".

Artikkelissa otetaan kiinni siihen, että Ricciardo kertoi kärsineensä loppuun palamisesta viime vuonna ja hänellä on nyt osa-aikaisessa tehtävässään vapautta. Aussin tehtäviin Red Bullilla kuuluu simulaattorin ajaminen ja pr-tehtävät kilpailuissa, joissa hän on varikolla läsnä.

Eikä taloudellisestikaan tarvitse tuskailla. Ricciardon McLaren-sopimuksen irtisanominen maksoi raportoidusti noin kaksikymmentä miljoonaa dollaria.

– Se, että maksetaan maltaita siitä, ettei hän aja kurjaa McLarenia 2023, on niin makeaa kuin se voi olla, Fox Sports Australia maalaa ja viittaa myös F1-bloggaaja -podcast-juontaja VF Castron sanoihin.

– Daniel Ricciardo on tämän vuoden todellinen voittaja. Kuvittele, että sinulle maksetaan 18 miljoonaa dollaria siitä, ettet aja tuota autoa… ja sinusta tulee Red Bullin kolmas kuljettaja, Castro kirjoitti Twitterissä.

Ricciardon on tällä haavaa vaikea päästä kisakuskiksi huipputalliin tulevaksi vuodeksi, ja Fox Sports Australia kuvailee, että australialaisen ura voi päättyä tähän liikkeeseen – "mutta ainakin hän voi olla nyt hymy huulillaan".

Lue myös:

    Uusimmat