Yllätysjauhelihapihvit 21.11.2001

Toim. Kati Nappa

400-500 g vähärasvaista (naudan)jauhelihaa
1 pkt (150 g) pakastepinaattia tai nokkosta
1 pieni sipuli
1 - 2 munaa
½ - 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

täyte:

noin 1 dl juustoraastetta
esim. musta- tai punaleimaista emmentalia

1. Anna pinaatin sulaa tai sulata se mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada syntynyt neste pois.
2. Raasta sipuli ja käytä kypsentämättä tai hienonna ja kypsennä hetki pannulla tai mikrossa.
3. Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Jos on aikaa anna vetäytyä huoneenlämmössä hetki.
4. Jaa taikina 6-8 osaan ja pyörittele palloiksi.
5. Tee keskelle peukalolla kunnon aukko ja pudota siihen juustoraastetta. Painele aukko tiiviisti kiinni ja taputtele pyöreäksi tai soikeaksi litteiksi pihviksi.
6. Paista pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta tai uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
7. Tarjoa pihvit hampurilaisen tapaan rouheleivällä höystettynä salaatilla, tomaatilla, ketsupilla ja pikkelssillä. Lisäksi maistuvat esim. lämmitetyt maissinjyvät.

Herkullisen pikaisen jälkiruuan saat maustamattomasta jogurtista ja valmiista mehukeitosta (esim. kausikeittoa tyrni-omena tai joulukeitto). Kaada jogurtti lautasen toiselle puolelle keitto toiselle. Ripottele päälle vähän mysliä. Voit tarjota jogurtin ja keiton myös lasista kerroksittain.

Lue myös:

    Uusimmat