Yllätys vai fiksu veto? Leijonat nojaa tulikuumaan kumiukkoon – Tuomo Ruutu näkee järkeä ratkaisussa

Leijonat tekee pelaavaan kokoonpanoonsa vain yhden muutoksen, kun HIFK:sta tuttu hyökkääjä Juhani Tyrväinen hyppää kolmosketjun keskelle. Maalivahtiosastolla Kevin Lankinen jatkaa tolppien välissä. Oliko ratkaisu edes yllätys vai lopulta järkevä valinta?

Lankinen pelaa toisen pelin kahden päivän sisällä, kun taas Veini Vehviläinen saa odotella yhä uransa ensimmäistä MM-starttiaan.

C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu näkee ratkaisun taakse järkisyitä.

– Tuommoisen eilisen matsin jälkeen, minkä hän pelasi, on ihan hyvä, että hän saa lisää pelejä alle. Hän ei ole kuitenkaan pelannut liikaa, jos miettii koko kautta. Turnaus on loppujen lopuksi lyhyt, Ruutu miettii.

24-vuotias Lankinen sahasi tällä kaudella NHL-seura Chicago Blackhawksin farmiseuroissa, niin AHL:n kuin ECHL:n puolella. Pelattuja pelejä hänelle kertyi vain 25.

Lankinen oli upeassa iskussa perjantaina Kanadaa vastaan. Ex-HIFK-vahti oli iso tekijä Leijonien 3-1-yllätysvoiton takana.

Mitä Ruutu sanoo Tyrväisen tulosta kokoonpanoon? Entä millainen joukkue Leijonilla on vastassa illan koitoksessa? Muun muassa näistä lisää ylhäältä videolta!

Lue myös:

    Uusimmat