Mainos

Yllättikö lapsi kesken petipuuhien? Näin tulisi toimia

Mitä tehdä, jos lapsi yllättää vanhempansa petipuuhista? Asiantuntijat kertovat.

Yksi pahimmista äänistä, jonka voi kuulla kesken seksin, on oven narina. Erityisesti silloin, jos ovea raottaa nuori, utelias lapsi.

Mitä tilanteessa voi tehdä? Huutaa? Taluttaa lapsi pois? Vakuutella hänelle, että hän vain näki painajaista?

Men's Health selvitti parhaat vinkit tilanteen hoitamiseksi.

1. Pysy rauhallisena

Kuuletko oven narinan? Syöksy äkkiä peiton alle, mutta älä mene paniikkiin.

– Jos panikoit, lapsesi yhdistää sen johonkin, mitä ei pitäisi tapahtua – etkä halua antaa hänelle sellaista mielikuvaa seksistä, sanoo psykologi Judy Rosenberg.

Pysy rauhallisena, asettele peitot intiimialueidesi peitoksi ja hymyile. Mitä enemmän osoitat lapsellesi, että hyväksyt seksin, sitä terveemmin hänkin asiaan suhtautuu.

2. Odota lapsen reaktiota

On hyvä mahdollisuus siihen, ettei lapsesi edes tajua, mitä olitte tekemässä. Joten ennen kuin turvaudut tekosyyhyn, odota hänen reaktiotaan, Rosenberg vinkkaa.

– Vanhemmat yrittävät niin kovasti puolustella, että he unohtavat, että lapsi saattaa ajatella vain: "Tuo oli hassua" tai "Äiti ja isi ratsastivat".

Ehkä lapsesi vain heräsi nälkäänsä.

– Ole hiljaa ja selvitä, mitä hän haluaa.

3. Keksi jotain

Seksi näyttää ja kuulostaa aggressiiviselta jonkun sellaisen silmissä, joka ei tiedä, mitä se on, muistuttaa psykologi Hal Pickett. Siksipä sinun täytyy kertoa lapsellesi, että piditte vain hauskaa.

Keksi jokin hauska aktiviteetti ja väitä tehneesi sitä: Kutitit äitiä. Pelasitte uutte urheilulajia. Etsitte aarretta sängystä.

4. Selitä, miksi olitte alasti

Tässä kohti pitää olla vähän luovempi. 

– Jos lapsesi näkee joitain ruumiinosia tai on utelias tietämään, miksei teillä ole vaatteita päällä, on tärkeää antaa heille tietoa, jonka he voivat käsitellä, Pickett sanoo.

Pickettin suosittelema lausahdus kuuluu: "Olimme kutitelleet toisiamme ja isin tarvitsi käydä suihkussa. Siksi hän oli alasti."

5. Odota heidän pakenevan

Jos lapsesi on tarpeeksi vanha ymmärtämään seksiä, on hyvinkin mahdollista, että hän pakenee huoneesta jo ennen kuin ehdit napata alusvaatteesi käsiisi.

– Hän tietää, mitä teette ja on luultavasti yhtä nolona kuin tekin, Pickett sanoo.

Se ei kuitenkaan tarkoita, että tapahtuman voi ohittaa. Istu alas lapsesi kanssa seuraavana päivänä ja tarjoa yksinkertainen selitys, ei monimutkaista terveystiedon oppituntia.

Kerro vaikka, että seksi on tarkoitettu kahdelle toisiaan rakastavalle ihmiselle.

+ 1: Osta lukko makuuhuoneen oveen.


2:51

Lähde: Men's Health

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.