Yllättäviä toiveita ja äklöjä tapoja pohjoismaalaisten kylppärikäyttäytymisissä!

Suomalaiset arvostavat kaunista designia kylpyhuoneessaan, selviää Pohjoismaisesta kyselystä. Tiesitkö, että suomalaiset istuvat ruotsalaisia enemmän wc-pytyllä, ja että Pohjoismaissa jopa viidennes ihmisistä ei pese käsiään wc-asioinnin jälkeen?

Suomalaiset, etenkin naiset, arvostavat kaunista designia kylpyhuoneessaan, käy ilmi Geberitin teettämästä tutkimuksesta.

LV-alan asiantuntija Geberit tutki helmikuussa suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten kylpyhuonekäyttäytymistä ja suunnitelmia remontointiin liittyen.

Designia ja kosketusvapaa wc-huuhtelu

Esteettisyys ja käytännöllisyys on tutkimuksen mukaan tärkeässä roolissa suomalaisten kylpyhuoneessa. Puolet suomalaisista arvostaa kaunista designia kylpyhuoneessaan, naiset hieman enemmän kuin miehet.

Lisäksi lähes puolet suomalaisista haluaisi wc:n, jossa ei haise. Kolmannes myös haluaisi kosketusvapaan wc-huuhtelun, miehet ehkä hieman yllättäen enemmän kuin naiset.

Remonttihaaveita

Suomalaisista 15 prosenttia suunnittelee remontoivansa kylpyhuonettaan seuraavan kahden vuoden aikana.

Niistä jotka aikovat remontoida, neljä viidestä aikoo käyttää remonttiin korkeintaan 13 000 euroa. Neljännes 35–54-vuotiaista aikoo remontoida kylpyhuoneensa seuraavan viiden vuoden kuluessa.

– Tutkimuksen vastauksissa näkyy selvästi trendi tehdä kylpyhuoneesta tyylikäs, raikas ja käytännöllinen tila, jossa voi myös viettää aikaa, kertoo Geberitin myyntiedustaja Kimmo Heino.

Älypuhelimet ovat valloittaneet myös kylpyhuoneet

Toisin kuin voisi kuvitella, vain 13 % suomalaisista käyttää älypuhelinta kylpyhuoneessa, miehet kuitenkin enemmän kuin naiset (18 % vs 8 % ) Nuoret 18-34-vuotiaat käyttävät enemmän älypuhelimia ja muita laitteita wc:ssä kuin vanhemmat ikäryhmät.

Sähköposteja wc:ssä tarkistaa kahdeksan prosenttia suomalaisista. Kaksi prosenttia suomalaisista puhuu puhelimessa vessassa.

Ruotsalaisten ja suomalaisten wc-käyttäytyminen on tutkimuksen mukaan hyvin samanlaista. Tosin suomalaiset istuvat vessanpytyllä yhteen laskettuna viisi päivää vuodessa, kun taas ruotsalaiset vain 3,9 päivää.

Suomalaiset ovat hygieenisiä

Neljä viidestä pesee aina kätensä wc-käynnin jälkeen. Naiset hieman useammin kuin miehet.

Suomalaisista 18-34-vuotiaista viisi prosenttia ei pese koskaan käsiään wc:ssä asioinnin jälkeen. Etelä-Suomessa ollaan kiinnostuneempia paremmasta hygieniasta kuin muualla Suomessa.

Pohjoismaissa jopa viidennes ihmisistä ei pese käsiään wc-asioinnin jälkeen.

Naiset viettävät eniten aikaa kylpyhuoneessa

Yleisesti Pohjoismaissa naiset myöntävät, että he käyttävät eniten aikaa kylpyhuoneessa. Kolme viidestä suomalaisesta naisesta arvioi, että käyttää taloudessaan eniten aikaa kylpyhuoneessa.

Suomalaisista kolmannes viihtyy yksin vessassa.

Tutkimus tehtiin yhteistyössä tutkimusyhtiö YouGovin kanssa helmikuussa 2014. Otannat olivat Suomi: 1001, Ruotsi: 1009, Norja: 1006 ja Tanska: 1003. Tutkimusta varten tehtiin paikallisesti 18-74 tietokoneavusteista haastattelua.

Lähde: Cision

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat