Yllättävät niksit: Näin kätevästi voit hyödyntää jääpalamuotteja

Terveellisesti syöminen ei ole aina niin yksinkertaista, sillä ruokalajien suunnittelu ja valmistus vievät aina paljon kotikokin aikaa. Olisitko osannut arvata, että jokaisesta jääkaapista löytyvä jääpalamuotti voi helpottaa terveellisesti syömistä huomattavasti?

Saat terveellisempää ja vähäkalorisempaa ruokaa jättämällä kauppojen lisäainepitoiset liemikuutiot ja mehujääpuikot markettiin ja valmistautumalla ennalta seuraavaan kokkauskertaan - jääpalamuotin avulla!

1. Smoothiet

Smoothiet ovat tunnetusti hyvä ja terveellinen aamiaisen muoto. Joskus aamut tuppaavat olemaan kuitenkin sen verran kiireisiä, että aikaa edes smoothien pikaiseen pyöräytykseen ei ole. Säästä voimiasi päivittäiseltä smoothien valmistukselta. Tee kerralla isompi annos, ja pakasta siitä osa kaatamalla se yksinkertaisesti jääpalamuotteihin. Ennen kuin menet nukkumaan, muista ottaa päivän annos jääkaapin puolelle sulamaan ja voit napata sen aamulla nopeasti mukaasi.

2. Kotitekoiset terveysherkut

Jätä kaupoissa myytävät, sokerilla kyllästetyt mehujäät pakastealtaaseen, sillä saat terveellisemmän vaihtoehdon tekemällä sen kotonasi! Kun käytät kotitekoisiin "mehujääpaloihin" tuoreita hedelmiä, et edes tarvitse sokeria makeutukseen. Saat herkuista proteiinipitoisempia lisäämällä niihin hieman kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia. Soseuta hedelmät ja jogurtti tehosekoittimella, pistä jäätelötikku kuhunkin palaan ja pakasta.

3. Keitot ja kastikkeet

Joskus ruokaa laittaessa tuntuu, että ruokaan olisi mukava saada vielä lisää makua ja maustetta. Unohda lisäainepitoiset liemikuutiot ja purkkivalmisteet ja varaudu jo ennalta. Ensi kerralla kun valmistat marinadia, pestoa tai vaikkapa kanalientä, tee kerralla hieman isompi satsi ja pakasta osa jääpalamuotteja apuna käyttäen. Näin saat ruokaan terveellisesti pikantin lisän - suoraan pakastimestasi!

4. Yrtit

Tuoreet yrtit ovat loistava vaihtoehto liialliselle suolan ja sokerin kanssa läträämiselle. Yrttien sisältämät antioksidantit tekevät myös hyvää elimistöllesi. Etenkin kesäaikaan valitettava tosiasia on, että yrtit nahistuvat nopeasti. Laita siis yrttejä jääpalamuotteihin ja kaada päälle hieman vettä. Ensi kerralla voit vain nakata pakasteessa olevan kuution ruokasi sekaan ja maku paranee nopeasti ja terveellisesti!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja