Yllättävät faktat hampurilaisista: Tältä näyttää kolme vuotta pöydällä seissyt burgeri

Miltä näyttää pöydällä seissyt hampurilainen kolmen vuoden jälkeen ja miten päin hampurilainen kannattaisikaan syödä? Lue hauskat hampurilaisfaktat.

Joka sekunti myydään 75 hampurilaista

Maailmalla myydään 75 McDonald'sin hampurilaista joka sekunti.

Pikaruokahampurilainen ei homehdu

Amerikkalainen hyvinvointikeskus LiveWell Wellness Center julkaisi keväällä 2013 kuvan omasta "roskaruokanäyttelystään", jossa on kuvattuna kuvanottohetkeä kolme vuotta aiemmin ostettuja hampurilaisia ja ranskalaisia. Normaalisti pöydälle jätetty ruoka homehtuu ja pilaantuu tuotteesta riippuen muutaman päivän tai viikon aikana. Nämä tunnettujen hampurilaisketjujen hampurilaiset olivat pöydällä yli kolme vuotta, eikä niiden ulkomuodossa näkynyt huomattavaa muutosta.

McDonald'sin logo tunnetumpi kuin kristinuskon symboli

Kansainvälisen tutkimuksen mukaan McDonald'sin kultaiset kaaret tunnetaan paremmin kuin kristinuskon ristisymboli. Tutkimuksen mukaan 88 prosenttia ihmisistä pystyy tunnistamaan pikaruokaketjun logon, mutta ristinmerkin tuntee vain 54 prosenttia väestöstä.

Hampurilainen kannattaakin syödä "väärinpäin"

Jos syöt hampurilaisen perinteiseen tapaan eli oikein päin, valuvat täytteet helposti ulos. Käännä siis hampurilainen ensi kerralla ylösalaisin: hampurilaisen kansi on tuplasti paksumpi kuin pohja, jolloin se kannattelee täytteitä paremmin!

Näin teet täydellisen hampurilaispihvin

Jos valmistat ja muotoilet hampurilaispihvit itse käsin, sinun kannattaa varata työtason lähelle kulhollinen haaleaa vettä. Kun kostutat sormet aina ennen lihan käsittelemistä, sinun on helpompi muovata siitä kauniin pyöreitä ja tasaisia pihvejä. Paina lopuksi toiselle puolelle pihviä peukalollasi laakea kuoppa. Kun paistat pihvin, aloita paistaminen kuopan puolelta. Näin pihvistä paistuu tasainen.

Tee itse helpot hampurilaiset kotona:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat