Yllättävää Suomi-ruokaa hehkutetaan brittilehdessä: "Suussa sulavan herkullista"

Brittilehti Guardianin toimittaja kehuu suomalaisia jouluruokia maistuviksi ja edullisiksi. Erityismaininnan saa suomalainen maksalaatikko.

Britanniassa näyttäisi jylläävän jonkin sortin Suomi-villitys, sillä syksyn aikana maan suurimmissa medioissa on hehkutettu maatamme useampaan eri otteeseen. Britannian yleisradioyhtiö BBC julkaisi lokakuussa kattavan artikkelin suomalaisten rakkaudesta saunaan. Viikkoa myöhemmin juttusarja sai jatkoa, kun saunakulttuurista kirjoittanut toimittaja Mark Bosworth julkaisi pitkän jutun salmiakista.

Nyt vuorossa on brittilehti Guardian, joka on ottanut käsittelyyn suomalaisen jouluruoan. Toimittaja Jack Monroe on päättänyt ottaa tämän vuoden joulupöytään inspiraatiota suomalaisista jouluherkuista.

– En halua joulupöytään perinteisiä ruokia, joiden kuvittelin aiemmin olevan elintärkeitä. Haluan luoda uusia perinteitä ja kokeilla ihania ja simppeleitä ruokia. Tämän vuoden menuun olenkin ottanut inspiraatiota suomalaisesta joulupöydästä, jossa on aina silmäänpistävän hieno kinkku ja maksalaatikkoa. Älkää epäilkö! Kuten kaikki suomalaiset tietävät, maksalaatikko ei ole vain ravitsevaa ja halpaa, vaan myös suussa sulavan herkullista. Kokeile sitä! Monroe hehkuttaa.

Monroen mukaan suomalaiset jouluruoat valmistuvat vaivattomasti ja ne sopivat yhteen perinteisten englantilaisten lisukkeiden, kuten vihannesten ja karpalokastikkeen kanssa. Jutun lopussa on joulukinkku- ja maksalaatikkoreseptin lisäksi vinkit myös suomalaisten joulutorttujen leipomiseen.

Guardianin jutusta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lähde: Guardian

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat