Mainos

Yllättävä tutkimustulos: Vain puolet "ystävistäsi" pitää sinusta oikeasti

Uuden psykologisen tutkimuksen mukaan vain 50 prosenttia ystävinäsi pitämistä ihmisistä pitää sinua ystävänään.

Tutkimusta varten Tel Avivin yliopiston ja Massachusettsin teknillisen korkeakoulun tutkijat toteuttivat laajoja sosiaalisia testejä ja analysoivat muista tutkimuksista saatua tietoa, joilla voitiin määrittää, kuinka monet ystävyyssuhteista ovat yksipuolisia.

Monilla on huono käsitys ystävyyssuhteistaan

Löydökset paljastivat, että monilla ihmisistä on huono käsitys ystävyyssuhteista, ja siten heidän on vaikea erotella toisistaan tuttavat ja todelliset ystävät.

– Näyttää siltä, että me olemme todella huonoja arvioimaan, keitä ystävämme todella ovat, tutkimuksen toisesta osasta vastannut tohtori Erez Shmueli kertoo The Telegraphille.

– Vaikeus määritellä vastavuoroisuutta ystävyyden osalta, rajoittaa merkittävästi ihmisten kykyä osallistua yhteistyötä vaativiin tehtäviin. Olemme oppineet, että emme voi luottaa vaistoomme tai intuitioomme. Tarvitsemme objektiivisen tavan mitata näitä suhteita ja niiden vaikutusta, Shmueli jatkaa.

Tulokset yllättäviä

Tutkimuksessa käytiin läpi kuusi erilaista kartoitusta ystävyydestä, joihin oli osallistunut 600 opiskelijaa Euroopasta, Yhdysvalloista ja Israelista. Vastaajia pyydettiin arvioimaan ystävyyden tasoa ja vastavuoroisuuden odotusta.

– Saimme selville, että 95 prosenttia osallistuneista piti ystävyyssuhdettaan vastavuoroisena. Jos pidät henkilöä ystävänäsi, odotat samaa häneltä. Kuitenkin vain 50 prosentilla tutkituista tunne oli oikeasti molemminpuolinen, Shmueli sanoo.

Shmueli ja hänen kollegansa uskovat, että tutkimuksen perusteella luotu ystävyyden algoritmi on erittäin tarkka ja voi ennustaa, onko ystävyys molemminpuolista.

Video: Miten suomalaislapset määrittävät ystävyyden?

2:20

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.