Yllättävä suomalainen päihitti Miro Heiskasen NHL-äänestyksessä – näin toimittaja perusteli hämmästelyä aiheuttanutta ratkaisuaan

3:28
Tulosruutu 22. syyskuuta: Tampa Bay Lightning tasoitti voitot 1–1:een NHL-finaaleissa Dallas Starsia vastaan.

Dallas Starsin puolustaja Esa Lindell nousi yllättäen joukkuekaverinsa Miro Heiskasen ohi NHL:n parhaan puolustajan äänestyksessä. Yhden toimittajan ratkaisu nostaa Lindell kauden kolmanneksi parhaaksi puolustajaksi takasi hänelle 11. sijan äänestyksessä.

Toronto Star -lehden NHL-toimittaja Kevin McGran, joka päätyi valitsemaan Lindellin listalleen, perusteli hämmästelyä aiheuttanutta ratkaisuaan sosiaalisessa mediassa. 

– Norris Trophy annetaan parhaalle puolustajalle. Ei vain parhaalle hyökkäävälle puolustajalle. Se on loukkaavaa oman pään pakeille. Lindell erottuu tuosta joukosta silmissäni. Hän oli peliajassa alivoimalla selvästi NHL:n ykkönen ja pelasi 72 prosenttia Dallasin alivoimista. Laukausten blokkaajana eliittiä, aloitti McGran.

– Hänen kiekonhallintaprosenttinsa (46 prosenttia) oli hyvä siihen nähden, että hän pääsi hyökkäyspään aloituksiin vain 112 kertaa, 29 prosenttia hänen aloituksistaan. Hän on siis kaveri, joka aloittaa puolustusalueelta ja joka saa kiekon pois sieltä pelaten kovia minuutteja vastustajan isoja nimiä vastaan, jatkoi McGran.

Valinnoissa ei ole huomioitu Heiskasen loistokkaita otteita kesän pudotuspeleissä, sillä äänestys järjestettiin runkosarjaan päätyttyä.

Katso julkaisu alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja