Yllättävä käänne Joutsenon henkirikostutkinnassa: Uhri ei kuollutkaan pahoinpitelyyn – epäillyt vapautettiin

Lappeenrannan Joutsenon Papinraitilla yksityisasunnossa viime viikonloppuna tapahtuneeksi epäillyn henkirikoksen tutkinnassa on tapahtunut käänne. Poliisin mukaan uhri ei kuollutkaan pahoinpitelyyn.

Poliisi sai tänään oikeuslääkäriltä alustavan arvion, jonka mukaan henkilön kuolema ei todennäköisesti aiheutunut pahoinpitelystä. Kuusikymppinen mies löytyi kuolleena yksityisasunnosta Joutsenosta viime perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Poliisin mukaan miestä oli erittäin todennäköisesti pahoinpidelty ennen hänen kuolemaansa, mutta kuolema ei aiheutunut pahoinpitelystä. Muut asunnossa yöpyneet olivat huomanneet miehen kuolleen.

Aiemmin vangitut epäillyt vapautettiin

Kaksi ihmistä vangittiin keskiviikkona epäiltyinä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Nyt nämä epäiltyinä vangitut henkilöt on vapautettu, koska perusteita heidän vangitsemiselleen ei enää ole.

– Kun saamme oikeuslääkäriltä lopullisen raportin henkilön kuolemansyystä ja saamme kuulustelut tehtyä, katsomme onko tässä asiassa vielä syytä epäillä rikosta ja jos, niin mitä rikosta, rikoskomisario Matti Raivikko Kaakkois-Suomen poliisista sanoo.

– Erittäin todennäköistä on, että miestä oli pahoinpidelty ennen hänen kuolemaansa, joten meillä on yhä tässä henkeen ja terveyteen kohdistuva rikos tutkinnassa. Kahden nyt vapautetun henkilön osallisuutta asiaan tutkitaan yhä, Raivikko lisää.

Poliisi jatkaa tapahtuman tutkintaa. 

Lue myös:

    Uusimmat