Yllättävä käänne Jokereiden KHL-kohutapauksessa – Neftehimik-pelaajilla ei sittenkään koronaa

6:29
Jokerit jyräsi KHL:n kotiavauksessaan – Tulosruutu tutustui erikoisjärjestelyihin.

Jääkiekkoliiga KHL:ssä pelaavan Helsingin Jokereiden joukkue on tällä hetkellä kahden viikon karanteenissa. Jokerit teki ratkaisun sen jälkeen, kun neljä Neftehimik Niznekamskin pelaajaa antoi positiivisen koronavirustuloksen. Nyt Neftehimikin sairastuneista pelaajista kuuluu aivan toisenlaista tietoa.

Jokerit kohtasi Neftehimikin sen KHL-kauden avausottelussa keskiviikkona Hartwall Arenalla. Jokerit oli parempi lukemin 6-0.

Neftehimik siirtyi Helsingistä Latvian pääkaupunkiin Riikaan, jossa neljä sen pelaajaa antoi positiivisen testituloksen.

Tämän jälkeen Jokereiden joukkue vetäytyi Suomen viranomaisten altistumismääräysten mukaisesti kahden viikon karanteeniin.

Uutistoimisto TASS kertoi kuitenkin viikonloppuna, että Neftehimikin pelaajat eivät olisi sittenkään saaneet koronatartuntaa.

KHL:n jääkiekkotoiminnan apulaisjohtajan Sergei Kozlovin mukaan Neftehimikin pelaajat olivat antaneet 6. ja 8. syyskuuta negatiiviset testitulokset, eli ennen kuin seura lensi Helsinkiin.

– Riiassa 10. syyskuuta tehdyissä PCR-testeissä (koronavirustesteissä) paljastui seitsemän positiivista tapausta, joista neljä vahvistettiin myöhemmin. Kyseisille neljälle henkilölle tehtiin myös IgM- ja IgG-testit, joiden tulokset saapuivat 12. syyskuuta. Ne osoittivat, että nämä neljä henkilöä eivät ole sairaita, Kozlov kertoo MTV Urheilulle.

Neftehimik palasi Riiasta takaisin kotikaupunkiinsa Niznekamskiin, jossa kaikille matkassa olleille seurajäsenille tehtiin uudet koronavirustestit. Näiden tulokset olivat negatiivisia.

Venäjän lainsäädännön mukaan kertaalleen positiivisen tuloksen antaneet neljä henkilöä asetettiin kahden viikon karanteeniin.

Kozlovin mukaan uusien negatiivisten tulosten jälkeen päätettiin, että Neftehimikin sunnuntainen Pietarin SKA -ottelu voitaisiin pelata.

Neftehimik kärsi Pietarissa 2-5-tappion SKA:lle.

Uudella käänteellä on vaikutuksia myös Jokereiden tilanteeseen. Jokereiden pelaajat ovat käyneet koronavirustesteissä, ja niiden tuloksia odotellaan parhaillaan.

– Jokerit kerää tällä hetkellä tarvittavia tietoja paikallisia viranomaisia varten. Se, että voidaanko karanteeni purkaa, on täysin Suomen viranomaisten päätettävissä, KHL:n jääkiekkotoiminnan apulaisjohtaja Kozlov kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja