Yllätä kesän juhlavieraat – kuohuvan sijaan tätä juomaa

Kevään ja kesän juhlissa vieraat voi yllättää tarjoamalla jotakin tutusta poikkeavaa.

Alkumaljaksi voi perinteisen kuohuvan sijaan tarjota raikasta siideriä, ja alkoholittoman maljan teko onnistuu kätevästi alkoholitonta siideriä käyttämällä. Siideristä voi valmistaa juhlaväelle myös virkistävän boolin.

Tämän suven juhlissa, esimerkiksi puutarhan avajaisbileissä tai aikuisten illanvietoissa, vieraille kannattaa tarjota kuplivan sijaan raikkaita siideripohjaisia alkumaljoja.

– Perinteisesti juhliin kuuluu lasillinen kuohuvaa, mutta kesällä rennoissa juhlissa voisi tarjota siideriäkin alkumaljaksi. Makujahan on vaikka kuinka paljon, joten niistä löytyy kesään ja jokaiseen juhlaan varmasti sopiva, kertoo juhlasuunnittelija Tanja Löppönen Flow Cateringista.

Alkumaljaksi sopii esimerkiksi kuiva tai puolikuiva siideri, jonka kaataa kauniiseen lasiin. Sekaan voi sekoittaa hedelmäpaloja ja jäämurskaa. Kuivalla tai puolikuivalla siiderillä on hyvä jatkaa myös ruokailun ajan. Loppuillaksi voi valita makeampaa siideriä, josta voi valmistaa seurusteluun sopivan miedon boolin.

– Kauniit siideripullot toimisivat myös sellaisinaan ja niistä juoman voi tarjota pillin kanssa, kuten joitakin vuosia sitten tarjoiltiin pieniä kuohuviinipulloja, Löppönen ehdottaa.

Älä unohda alkoholitonta versiota

Löppönen kertoo, että usein juhlien järjestelykiireessä unohtuu suunnitella kokonaan alkoholiton alkumalja.

– Jos esimerkiksi tarjolla on jonkinlainen siideripohjainen juoma, voisi alkoholiton versio olla myös samantapainen. Siten ikään kuin kaikki vieraat joisivat samaa juomaa. Välttämätöntä se ei tietenkään ole.

Siiderialkumaljasta saa alkoholittoman version, kun valitsee alkoholittoman siiderin. Myös maustetuista kivennäisvesistä ja virvoitusjuomista voi olla apua juhlajuomien pohjaksi.

– Esimerkiksi vadelmalla maustettu kivennäisvesi voisi toimia pohjana joillekin alkoholittomille juomille. Raparperimehu soodavedellä on helteille sopiva juoma, miksei siitä tekisi vaikka booliakin.

Lähde: Panimoliitto

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja