Ylivieskassa sekä rikottiin kevään lämpöennätys että käytiin pakkasella – ero saman vuorokauden aikana yli 25 astetta

Ylivieskassa on tänään ollut maan suurin lämpötilamuutos yön ja päivän välillä. Samalla Ylivieskassa rikottiin myös kevään lämpöennätys.

Tämän vuoden lämpöennätys tähän mennessä on mennyt rikki Pohjois-Pohjanmaan Ylivieskassa. Lämpötilaksi mitattiin korkeimmillaan 23,5 astetta. Elohopea kohosi Luhangalla Keski-Suomessa lopulta vuoden huippulukemiin 24,4 asteeseen. 

Ylivieskassa on mitattu myös vuorokauden kylmin lukema, kun yölämpötila laski 1,9 pakkasasteeseen. Näin erotus päivä- ja yölämpötiloissa on 25,4 astetta.

– Näin isot erot ovat jo aika suuria. Kaikkien aikojen ennätys toukokuussa lämpötilaerotukselle päivän ja yön välillä on 28 astetta, meterologi Aleksi Jokela kertoo.

Jokelan mukaan tällaiset lämpötilavaihtelut ovat tyypillisiä tähän aikaan vuodesta. Päivällä aurinko lämmittää, mutta yöllä on vielä kylmää, kun ilmamassat ja vedet eivät vielä ole ehtineet lämmetä. Korkeapainetilanteessa tällöin voi syntyä korkeita lämpötilaeroja.

Keskiviikkona vielä kesäisen lämmintä

Kohta sää viilenee, mutta kesäisestä lämmöstä saadaan nauttia vielä keskiviikkona suurimmassa osassa maata. 

– Huomenna on vielä yhtä lämmintä, voi olla yli 24 astetta paikoin maan keskiosassa. 

Keskiviikkona lännestä alkaen pilvisyys lisääntyy ja illalla tulee sateita. Sää muuttuu koko maassa epävakaisemmaksi loppuviikosta.

Kolkko ennuste kesän alkuun: nauti nyt, kohta kylmenee 5:05
Kolkko ennuste kesän alkuun: nauti nyt, sillä kohta kylmenee! Sateisen viileä sää jatkuu tuoreen kuukausiennusteen mukaan pitkälle kesäkuuhun saakka. 

Lue myös:

    Uusimmat