Mainos

Yliopistolta härski toive naisopiskelijoille: "Pieni skandaali"

Belgialaisyliopisto esitti naispuolisijoille opiskelijoilleen harkitsemattoman toiveen pukeutumisen suhteen.

Kesälomat ovat alkamaisillaan ja se tarkoittaa valmistujaisia niin meillä kuin maailmallakin. Eräs belgialaisyliopisto innostui kuitenkin hieman liikaa antaessaan nuorille pukeutumisohjeita juhlaa varten.

Université libre de Bruxelles (ULB) on joutunutkin pyytämään anteeksi lähetetettyään opiskelijoilleen sähköpostia vaatetustoiveista.

Siinä missä miespuolisilta opiskelijoilta ei vaadittu sen kummempaa kuin tummaa pukua, naispuolisille opiskelijoille esitettiin tarkemmat toiveet.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Esteettisestä näkökulmasta olisi suotavaa, että nuoret naiset käyttäisivät mekkoja, joissa on avonainen kaula-aukko", sähköpostissa todettiin, mutta tarkennettin, ettei ohjeistus ole pakollinen.

Yliopiston toive paljastui muillekin, kun kuvakaappaus sähköpostista julkaistiin opiskelijoiden anonyymeja tilityksiä esittelevällä ULB Confessions -sivuilla Facebookissa saatesanoin "pieni skandaali".

Seuraavana päivänä yliopistolta läheteltiinkin jo sähköpostia anteeksipyynnön merkeissä. Anteeksipyyntö esitettiin myös koulun Facebook-sivuilla. Anteeksipyynnöstä huolimatta useat sadat Facebook-kommentit kertoivat tyytymättömyydestä opiskelijoiden keskuudessa. Moni syytti yliopistoa seksismistä ja kyseenalaisti vahvasti pyynnön näyttää rintamusta valmistujaisissa.

Video: Avonaisen kaula-aukon sijaan valmistujaisissa voi testata vaikkapa tätä kaunista kampausta.


Lähde: Mashable

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.