Mainos

Yliopisto vahvistaa: Laura Huhtasaaren gradussa plagiointia

Jyväskylän yliopiston selvitys Laura Huhtasaaren pro gradu -tutkielmasta on valmistunut. Gradussa on hieman plagiointia.

Jyväskylän yliopiston rehtori teki tänään päätöksensä perussuomalaisten kansanedustajan ja varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren pro gradu -tutkielmasta, kertoo Keskisuomalainen.

MTV Uutisten haastatteleman yliopiston johtavan lakimiehen Sanna Anttilaisen mukaan tutkielmassa on osioita, joissa olisi pitänyt olla selkeä merkintä sitaatista ja joista se on puuttunut. Huhtasaaren tutkielman empiirisen aineiston osuudessa ei ole syytä epäillä plagiointia. 

– Kirjallisuusosiossa on osia, joihin sitaatti olisi tullut merkitä selkeämmin. Plagioitua osuutta on kirjallisuusosiosta noin 10 prosenttia, Anttilainen sanoo.

– Uutta tietoa tuovan empiirisen aineiston puolella ei ole havaittu viitteitä plagioinnista.

Koska uutta tuovassa osuudessa ei ole viitteitä plagioinnista ja plagiointia on vähän, ainoa seuraamus selvityksestä on merkintä Huhtasaaren gradun yhteyteen.

Blogikirjoitus aloitti plagiointiepäilyt

Yliopisto alkoi tutkia Huhtasaaren gradua, kun liberaalipuolueen puoluesihteeri Tuomas Tiainen oli huomauttanut blogissaan tammikuussa, että osat gradusta ovat plagioituja.

Tiainen kirjoitti epäilleensä, että Huhtasaarella on vaikeuksia tuottaa tekstiä itse ja kertoi tilanneensa siksi hänen gradunsa tutkittavaksi. Hän kertoi huomanneensa joitain sanasta sanaan alkuperäisestä läheestä kopioituja kohtia, joita ei ollut merkitty sitaatteihin.

Tiainen huomautti, että 15 vuotta vanhan gradun penkominen olisi tuntunut ajojahdilta, ellei Huhtasaari olisi tuolloin ollut presidenttiehdokkaana.

Anttilainenkin kertoo, että selvityksen aloittaminen näin kauan sitten valmistuneesta gradusta on harvinaista.

– Kyllä ne ovat hyvin poikkeuksellisia tilanteita.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja