Yli sadan ihmisen pääsy Suomeen estetty rajavalvonnan palauttamisen jälkeen – ”Lentokentillä ihmisiä on palautettu lähtömaahan”

8:03
Julkisoikeuden professori Pauli Rautiainen kommentoi Uudenmaan liikkumisrajoituksia.

Rajavartiolaitoksen mukaan viime viikonlopun aikana Suomen rajanylityspaikoilla koettiin piikki käännytysten ja maahanpääsyn epäämisen suhteen.

Noin sadan ihmisen maahanpääsy Suomeen evättiin Rajavartiolaitoksen toimesta viime viikonloppuna.

Taustalla maahanpääsyn eväämiseen oli valtioneuvoston päätös palauttaa rajavalvonta maan sisärajoilla sekä rajoittaa ulkomaalaisten maahanpääsyn edellytyksiä koronaviruskriisin vuoksi.

Maahanpääsyn epääminen tai käännytys suoritettiin noin 40 ihmisille lentokentillä ja satamissa. Puolestaan Suomen länsirajalla kymmenien ihmisten maahanpääsy evättiin ja itärajalla joitakin henkilöitä käännytettiin.

– Monet ihmiset ovat lähteneet takaisin kotiinsa esimerkiksi Ruotsin länsirajalla maahanpääsyn epäämisen jälkeen. Lentokentillä ihmisiä on palautettu lähtömaahan, kertoo Rajavartiolaitoksen esikunnasta komentaja Ismo Siikaluoma MTV Uutisille.

Viikonlopun jälkeen maahanpääsyjen estämisen piikki on tasaantunut. Maahanpääsyn epäämiset ovat vähentyneet koko maassa noin 20 ihmiseen vuorokaudessa.

Tällä hetkellä ulkomailta Suomeen saavat palata Suomen kansalaiset sekä Schengen-alueen ja muiden maiden kansalaiset, jotka omaavat pysyvän oleskeluluvan Suomeen. Hallituksen linjauksen mukaisesti ulkomaille ei tulisi matkustaa. Suomeen paluun jälkeen suosituksena on olla 14 vrk:n karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja