Yli metrin mittainen Kändi-käärme oli kateissa kerrostalossa kaksi päivää – "Olisi voinut päästä naapuriin vessanpöntöstä tai ikkunasta"

Myrkytön maitokäärme Kändi ehti seikkailla muutaman päivän kotinsa piiloissa ennen kuin se ilmaantui ihmisten ilmoille vahingoittumattomana. 

Vantaalaisen Jesse Latvasalon maitokäärme Kändi katosi perjantaiyönä terraariostaan.

– Olin vaihtanut Kändin vedet ja jättänyt luukun auki vahingossa, Latvasalo kuvailee.

Kändi ehti olla kadoksissa muutaman päivän, kunnes Latvasalo heräsi maanantain ja tiistain välisenä yönä outoon kolinaan.

– Heräsin, kun Kändi pudotteli muoviastioita lavuaariin keittiössä. Se oli ollut piilossa tiskipöydän valon takana, Latvasalo kertoo. 

Neljä viikkoa CD-soittimen sisässä

Seikkailu ei ollut Kändin ensimmäinen katoamisreissu. Muutama vuosi sitten 120 senttimetriä pitkä Kändi oli lähtenyt terraariostaan vaeltamaan ympäri asuntoa. Latvasalo löysi tuolloin Kändin CD-soittimen sisältä, missä käärme oli ollut jumissa neljä viikkoa.

– Se oli ensimmäinen kerta kun Kändi puraisi minua, kun yritin irrottaa sitä laitteen sisältä, Latvasalo kertoo.

Maitokäärme on myrkytön laji, joka kuluu viljakäärmeiden heimoon. Lemmikki syö kuolleita hiiriä. Latvasalon mukaan Kändi olisi voinut päästä naapuriinkin esimerkiksi vessanpöntöstä tai avoimen ikkunan kautta, mutta ne olivat kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat