Yli 5 000 tuntia tehovalvontaa viime viikolla – tällainen saalis tarttui poliisin haaviin

Poliisi on tiedottanut viime viikon liikenteen tehovalvonnan tuloksista.

Poliisi tapasi viime viikolla tehdyssä valtakunnallisessa liikennevalvonnassa runsaasti ihmisiä ilman turvavöitä sekä etu- että takapenkillä. Myös matkapuhelinta ilman hands free -laitteita käyttäneitä autoilijoita sakotettiin runsaasti.

Samoin viitisenkymmentä autoilijaa ohitti pysähtymättä suojatien eteen pysähtyneen auton ja samoin viitisenkymmentä autoilijaa ei antanut suojatiellä kulkeneille tietä.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalainen korostaa turvavöiden käytön tärkeyttä.

– Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa, eikä kukaan meistä voi olla varma, ettei siihen tilanteeseen joutuisi joko omasta syystä tai toisten virhearvioinneista johtuen.

Hän myös muistuttaa, että matkapuhelimen käyttö liikenteessä aiheuttaa usein vaaraa ja haittaa muulle liikenteelle.

– Ja jos sitä käytetään, niin vain hands free -laitteilla se on laillista, Ihalainen sanoo.

Poliisin tekemä valvonta ja suojatieonnettomuuksien vähentyminen viime vuonna osoittavat, että suojatien arvostus on parantunut.

– Jokainen suojatiellä tapahtunut onnettomuus on kuitenkin liikaa, koska suojatien pitäisi olla turvallinen paikka tien ylittämiseen, Ihalainen sanoo.

Poliisi käytti viime viikon tehovalvontaan 5 500 työtuntia. Turvavöitä käyttämättömiä tavattiin etupenkillä noin 1 700 ja takapenkillä noin 100. Matkapuhelimeen ilman hands free -laitteita puhuvia tavattiin noin 1 000.

Lähde: Poliisi

***

Näin virittäminen vaikuttaa mopon jarrutusmatkaan 1:09

Lue myös:

    Uusimmat