Yli 13 000 jätti kirkon viikonloppuna – sunnuntaina uusi tämän vuoden ennätys

Eduskunnan perjantain äänestyspäätös tasa-arvoisesta avioliittolaista johti valtavaan erobuumiin kirkosta viikonloppuna.

Eroakirkosta.fi-sivuston mukaan eroilmoituksensa kirkosta jätti perjantain ja sunnuntain välisenä aikana yli 13000 suomalaista. Yhden vuorokauden ennätys tehtiin sunnuntaina, jolloin kirkosta erosi 5428 ihmistä. Lauantaina lukema oli 5144 ja jo perjantaina yli 2600.

Sivuston kautta voi erota sekä evankelisluterilaisesta kirkosta että ortodoksikirkosta. Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma kertoi lauantaina, että eronneista suurin osa on evankelisluterilaisia, vain muutama kymmenen on mahdollisesti ortodokseja.

Eroajat ovat Karisman mukaan perustelleet päätöstään arkkipiispa Kari Mäkisen myönteisellä suhtautumisella tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

– Suomen kirkko on täysin hukassa ja hylännyt Raamatun totuuden, sanottiin eräässä perustelussa Eroakirkosta.fi-sivustolla.

Karisman mukaan eilisestä lähtien eronneissa on aiempaa enemmän miehiä ja he ovat hieman aiempaa vanhempia. Eroaminen on myös aktiivisempaa maakunnissa kuin etelän suurissa kaupungeissa.

– Kepu-Suomesta erotaan, Karisma tiivistää.

Arkkipiispa Mäkinen sanoi toissa päivänä iloitsevansa eduskunnan äänestystuloksesta ja kiitti kansalaisaloitteen tekijöitä merkittävästä työstä.

Karisma vertaa tunnelmia lokakuun 2010 Ajankohtaisen kakkosen Homoilta-ohjelmaa seuranneisiin päiviin. Tuolloin kirkosta erosi enimmillään 6 700 jäsentä päivässä.

Kirkosta eronneiden määrät ovat olleet koholla koko syksyn ajan. Jos eroaa ennen vuodenvaihdetta, ei tarvitse maksaa ensi vuoden kirkollisveroa.

Kirkon mukaan viime vuonna kirkosta erosi 58 965 henkilöä ja siihen liittyi 14 653 henkilöä. Kastettuja oli 43 719. Yhteensä evankelis-luterilaiseen kirkon jäsenmäärä oli viime vuonna 4 285 847 henkeä. Suomessa kirkon jäsenistä asuu 4 100 432 henkeä eli 75,2 % Suomessa asuvista kuuluu evankeli-luterilaiseen kirkkoon.

Uutista tarkennettu kello 10.22. lisäämällä viimeinen lause ja linkki kirkon tilastoon.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja