Ylen Jääskeläinen: Harvoin yhteyttä ottavalla Sipilällä yleensä aiheena uskonto, raha tai yrittäjyys

Yleisradion Uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen sanoo pääministeri Juha Sipilän (kesk.) olleen Yleen harvoin yhteydessä. 

– Hän on itse asiassa aika harvoin yhteydessä toimituksiin. Silloin kun hän on, niin hänen asiansa koskee hänen omaa henkilökohtaista varallisuuttaan, uskonnollista vakaumustaan tai yrittäjätaustaansa, Jääskeläinen sanoi MTV Seitsemän Uutisten haastattelussa.

Jääskeläinen sanoo Sipilän viimeisimmän yhteydenoton olleen poikkeuksellisen tunteikas.

Hänen mukaansa pääministerin yhteydenotot eivät ole vaikuttaneet Ylen uutisoitiin.

– Yleisradion riippumattomuuden ydin on se, että mistään poliitikkojen yhteydenotoista ei tarvitse välittää. Yle ei ole pääministeristä riippuvainen. Meidän rahoituksestamme päättää eduskunta, ja puolueet valvovat toisiaan, Jääskeläinen sanoi.

Jääskeläisen mukaan Yle ei ole varpaillaan uutisoidessaan poliitikkojen tekemisiä.

– Suomalaiset varmasti tuntevat Yleisradion journalismin sisällön, eikä sitä yleensä syytetä poliitikkojen suhteen hampaattomaksi.

– Mutta myös poliitikoilla on oikeussuoja. Heillä on oikeus antaa palautetta ja vaatia heitä koskevia virheitä korjattavaksi.

"Monet yleläiset tulleet halaamaan"

Ylen omat toimittajat ovat julkisesti kyseenalaistaneet yhtiön johdon linjauksia. Jääskeläinen sanoi, että on myös paljon niitä, jotka luottavat hänen toimintaansa.

– Olen tänään kohdannut lukuisia yleläisiä, jotka ovat kyynel silmäkulmassa tulleet halaamaan ja toivottamaan voimia.

Epäluottamus liittyy hänen mukaansa joidenkin toimittajien kokemuksiin, että juuri heidän juttuihinsa puututaan.

– He ovat kokeneet linjaukset jyrkiksi, ja kokevat että se on rajoittanut heidän työtään.

Jääskeläinen sanoi, että Ylen tulehtunutta tilannetta ei ratkaista kurinpidollisilla toimenpiteillä, vaan keskustelemalla.

Lue myös:

    Uusimmat